Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inwoners aan de slag met verbeteren landschap

Geplaatst op: 27 januari 2024

Met het uitreiken van 873 bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners tijdens de Boomdeeldag zet de gemeente Zwartewaterland zich in voor het verbeteren van het landschap. Wethouder Maarten Slingerland overhandigde zaterdag de eerste bomen. “Onze inwoners dragen hiermee hun steentje bij aan het verbeteren van de biodiversiteit en het leefklimaat in hun eigen omgeving.” 

De provincie Overijssel is in 2019 gestart met het project ‘Iedereen een Boom’. Het doel is om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Om daar een bijdrage aan te leveren, deed Zwartewaterland voor de tweede keer mee aan de Boomdeeldagen.

Samen met de provincie Overijssel en Landschap Overijssel gaf de gemeente Zwartewaterland inwoners afgelopen zomer de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. Binnen dit project Natuur voor Elkaar werden in Zwartewaterland afgelopen zomer 873 stuks plantgoed aangevraagd.

Tijdens de Boomdeeldag deelde wethouder Slingerland zaterdag 27 januari de bomen en bosplantsoenplanten uit aan de inwoners van Zwartewaterland. “We vinden de aanleg van streekeigen landschapselementen met inheems plantmateriaal belangrijk. Daarom doen we vanuit Zwartewaterland graag mee aan deze Boomdeeldag”, legt Slingerland uit. “Onze inwoners kunnen de bomen op hun eigen grond planten. Ze zorgen daarmee voor structuur, samenhang en diversiteit in het landschap.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500