Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OVG nu ook actief in Noordoostpolder

Geplaatst op: 31 januari 2024

(Adv.) OVG en TOF zijn ook in de Noordoostpolder dé bouwopleider voor de BBL-opleidingen van het mbo. Op 29 januari zetten Durk Bijma (directeur Firda) en Freddie Buitenhuis (directeur OVG/TOF) hun handtekeningen voor de samenwerking tussen Firda (voorheen ROC Friese Poort), OVG Opleidingsvereniging Genemuiden en TOF, Techniekopleidingen Flevoland.

OVG en TOF bieden leerwerktrajecten in de wijde regio rondom Genemuiden en in Flevoland. Elke week gaan leerlingen één dag naar school en werken ze vier dagen bij één van de bedrijven die lid zijn van OVG of TOF. Terwijl de leerlingen baangarantie hebben, investeren de bedrijven op hun beurt in goed geschoolde vakkrachten. Na het leerwerktraject volgt er dan ook vaak een arbeidscontract. Win-win!

Naast de opleidingsdiensten voor het MBO verzorgen OVG en TOF beroepenpromotie voor leerlingen uit basisscholen en voortgezet onderwijs. Daarnaast bieden zij cursussen aan voor medewerkers van aangesloten bedrijven. Belangrijk, want de ontwikkelingen in de bouw gaan razendsnel en bovendien moet je tegenwoordig aan allerlei verplichtingen voldoen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500