4 mei 2024 t’ Olde Staduus

Effectief Genemuiden doet Eemdijk pijn en wint met 4-1

Geplaatst op: 3 februari 2024

De 1-4 eindstand op het scorebord lichtte na 90 minuten prachtig op, de uitwedstrijd die op voorhand als moeilijk werd bestempeld was achteraf gezien een gemakkelijke prooi voor Sportclub Genemuiden. Nadat eerder dit seizoen op eigen veld Eemdijk al op een 4-0 nederlaag werd getrakteerd, liepen de Eemdijkers ook het eigen thuishonk tegen een ruime nederlaag aan.

Sportclub Genemuiden begon sterk aan de wedstrijd, want na amper 3 minuten spelen was het Martijn Eenkhoorn die de groen- witten al op een 1-0 voorsprong zette. Door de afwezigheid van Rens van Benthem, Marc Magan en Bart Jan Brouwer was hoofdtrainer René van der Weij genoodzaakt om een aantal wijzigingen in zijn elftal door te voeren. Daarom starten Eenkhoorn, Jasper Tuinman en Nick Buitink in de basis en dit pakte in de 3e minuut direct goed uit

Na de snelle openingstreffer was het Sven Deen die namens de thuisclub de voorsprong kort had kunnen laten duren, zijn schot was goed geplaatst maar schoof tot zijn eigen ontzetting net voorlangs zodat de voorsprong voor Sportclub Genemuiden behouden bleef.

Niet veel later was het opnieuw bijna raak, na een voorzet van doelpuntenmaker Eenkhoorn kreeg Mike Reuvers een uitgelezen kans om de score te verdubbelen maar goed ingrijpen door doelman Jauke Beekhuis voorkwam dit. Toch zou het 2e doelpunt niet lang uitblijven, na aangeven van Mike Reuvers was het Berwout Beimers die mocht uithalen en in de 20e minuut van de wedstrijd vanaf zeker 30 meter met een prachtig afstandsschot de Eemdijker doelman het nakijken gaf.

Sportclub Genemuiden leek al in een vroeg stadium van de wedstrijd op rozen te zitten, maar waakzaamheid bleef geboden. Toch zou er in de eerste helft verder niet veel meer gebeuren, buiten een paar speldenprikjes van beide kanten gebeurde er verder niet al te veel.

Daar waar Martijn Eenkhoorn in de eerste helft de score in een vroeg stadium opende, was het Berwout Beimers die dit in de 2e helft deed. Na 5 minuten te hebben gespeeld in het 2e bedrijf was het Beimers die na aangeven van Jasper Tuinman met een diagonaal schot de bal in de rechter benedenhoek deed verdwijnen en de score naar een 0-3 voorsprong tilde.

De wedstrijd leek gespeeld, Eemdijk dwarrelde als aangeschoten wild over het veld en zou niet meer bij machte zijn om het tij te doen keren. Freek van Belzen zag zijn bal op de paal belanden en het shot van Jeffrey van den Dikkenberg leverde ook niet het gehoopte resultaat op.

Het was Sportclub Genemuiden zelf die de score verder wist uit te bereiden door een vrije trap van Rutger Etten. Etten, die even daarvoor onreglementair op de  rand van de zestien meter onderuit werd gehaald nam de door scheidsrechter Jurjen Kaper gegeven vrije trap vlekkeloos. Doelman Jauke Beekhuis raakte de bal nog wel aan met zijn vuisten maar het schot was dusdanig hard dat de bal bovenin het net verdween.

Met nog 10 minuten te gaan was het over en uit voor Eemdijk, Jeffrey van den Dikkenberg redde bij het verstrijken van de tijd nog wel de spreekwoordelijke eer voor de Eemdijkers maar daar bleef het dan ook bij.

v.v. Eemdijk – SC Genemuiden 1-4 (0-2).

Scheidsrechter: Dhr. J. Kaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. E.K. Holvast
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L. Vos

Toeschouwers: 275

Scoreverloop: 3. Martijn Eenkhoorn 0-1, 10. Berwout Beimers 0-2, 50. Berwout Beimers 0-3, 80. Rutger Etten 0-4, 88. Jeffrey van de Dikkenberg 1-4.

Gele kaart: 30. Matthias Breman (SC Genemuiden).

Opstelling v.v. Eemdijk: Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (71. Thomas Koelewijn), Dennis Hollart (46. Jan Pieter Hartog), Jeffrey van den Dikkenberg, Michael Goossensen, Sjohn van Gulik (42. Freek van Belzen), Jesper van Dalen, Jordie Huijgen (77. Cem ter Burg), Sven Deen, Yannick Bouw (71. Zeger Duijst), Tom Menting.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Nick Buitink (90. Rick Doorn), Matthias Breman, Rutger Etten, Mike Reuvers, Jasper Tuinman (77. Hadde Pleijsier), Berwout Beimers (80. Gerben Kolk), Martijn Eenkhoorn (77. Sijmon Eenkhoorn).