Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onnodig verlies voor DESZ 1 bij Be Quick ’28

Geplaatst op: 5 februari 2024

foto: Jan-Willem Oldenbeuving

De thuiswedstrijd in Zwartsluis eindigde in een gelijkspel en dus waren er zeker mogelijkheden om zaterdag punten te scoren tegen Be Quick ’28. Een corner in de tweede helft van de thuisploeg deed DESZ echter de das om en hierdoor bleven de punten in Zwolle.

Al in de eerste minuut had DESZ de mogelijkheid om te scoren. Een knullige terugspeelbal werd gepakt door de keeper van Be Quick’28. De indirecte vrije trap die hierop volgde werd door Karlo Naberman naast het doel geschoten. Kort daarna was het Be Quick ’28 met hun eerste kans van de wedstrijd. Tot veel echte kansen kwamen beide ploegen niet in de eerste helft, enkel wat corners en omschakelmomenten. In de slotminuten van de eerste helft komt DESZ met de schrik vrij. Een hoekschop van Be Quick ’28 raakt de lat en de hieropvolgende hoekschop wordt net niet binnengelopen.

Vlak na rust is het echter wel raak voor de Zwollenaren. Een indraaiende corner valt ongelukkig binnen. DESZ is na deze tegenslag dringend op zoek naar de gelijkmaker en dwingt de thuisploeg terug op eigen helft. Veel corners volgden, echter zonder resultaat. In de slotminuten krijgt Arjan Krabbe via Jona Marsman de bal nog voor zijn voeten in het strafschopgebied van Be Quick ’28, de doelman weet het schot helaas goed te pareren.

Uiteindelijk is daar dan het fluitsignaal van de scheidsrechter, geen punten voor de ploeg van Pim Kaagman. Volgende week komt ASC ’62 uit Dalfsen op bezoek. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren. De Sluzigers kunnen goede zaken doen als zij weten te winnen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500