Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Laten we het klaslokaal op z’n kop zetten met wat muziek!

Geplaatst op: 5 maart 2024

(Adv.) Bij Funky Music School hebben we zo’n tof idee: stel je voor dat elke klas in Den Haag (en hey, waarom ook niet overal?) een beetje meer swing heeft. Muziek, vrienden, dat is waar het om draait. We zijn ervan overtuigd dat muziekles niet alleen een extraatje is dat je erbij neemt als er tijd over is na rekenen en taal. Nee, het is een must-have, een essentieel onderdeel in het onderwijs. Hieronder vertellen we je waarom we zo enthousiast zijn.

Scoren kinderen beter op school door muziekles te volgen? 

Muziek en leren gaan hand in hand, net als pindakaas en jam. Muziek maken of ernaar luisteren geeft je brein een serieuze workout. Onderzoek toont aan dat kids die muzieklessen volgen, vaak beter scoren in vakken zoals wiskunde en taal. Het is alsof muziek je brein oplicht en zegt: “Kom op, laten we dit feestje starten!” Wie had gedacht dat je slimmer kon worden door met muziek bezig te zijn? Wij dus! 

Wat leer je door samen muziek te bespelen?

Muziek in de klas is als magie. Het brengt iedereen samen op een manier die weinig andere dingen kunnen. Door samen muziek te maken, leer je niet alleen je eigen instrument beheersen, maar ook hoe je onderdeel kunt zijn van een groep waarin iedereen ertoe doet. Het is teamwork op zijn best. Je leert luisteren en samen spelen. Het respect voor elkaar groeit met elke noot die er gespeeld wordt. En laten we eerlijk zijn, samen muziek maken is gewoon superleuk. Het is alsof je met z’n allen op een muzikale roadtrip gaat, zonder ooit het klaslokaal te verlaten.

De sterren van morgen kweken

Bij onze muziekschool Den Haag dromen we groot. We zien elk kind als een potentiële superster, of je nu droomt van uitverkochte concertzalen of gewoon lekker in je kamer wilt jammen. Door meer muziek in de klas te brengen, geven we kinderen de kans om hun muzikale vleugels uit te slaan en te ontdekken waar hun passie ligt. Wie weet, misschien inspireert het wel de volgende grote hit.

Help jij ons?

Funky Music School is de leukste muziekschool in de regio van Den Haag. We willen iedereen bereiken, ook buiten deze regio kunnen wij scholen helpen. Wij kunnen niet iedereen zelf bereiken en hebben daarbij leraren, ouders, vrienden, eigenlijk iedereen nodig om dit te laten slagen. Stel je voor dat elk kind de kans krijgt om muziek te ontdekken en ervan te genieten. Dat zou toch fantastisch zijn? We moeten samenwerken om van elke school een plek te maken waar muziek net zo belangrijk is als elk ander vak.

Muziek in de klas is meer dan alleen maar leuk. Het is een gamechanger. Het maakt je slimmer, socialer, en geeft je een creatieve uitlaatklep die je de rest van je leven bijblijft. Bij Funky Music School zijn we super enthousiast om elke klas een beetje muzikaal te maken. Dus laten we de handen ineen slaan, de muziek aanzetten, en samen zorgen voor een toekomst waar muziek en leren hand in hand gaan. Laten we het klaslokaal op z’n kop zetten met wat muziek!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500