Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overstappen van uitvaartverzekering? Let dan hierop

Geplaatst op: 5 maart 2024

(Adv.) Het overstappen van een uitvaartverzekering gebeurt niet vaak, maar is wel iets wat zeker de moeite waard is. We stappen namelijk ook ieder jaar massaal over als het  gaat om onze zorg-, auto- en tal van andere verzekeringen. Toch zijn er wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Je wilt namelijk niet dat je straks een deel van je opgebouwde premie kwijt raakt, omdat je denkt dat het bij een ander goedkoper is. Omdat overstappen zeker loont, is het verstandig om eens verschillende uitvaartverzekeringen online met elkaar te vergelijken, zodat je op basis daarvan kunt zien of je momenteel nog goed zit of dat je misschien zelfs wel beter een overstap kunt maken.

Waarom overstappen van uitvaartverzekering?

We hebben het natuurlijk al even besproken, maar er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen naar een nieuwe uitvaartverzekering. Misschien ben je niet tevreden met de dekking of de premie van je huidige verzekering. Maar het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een verzekering die beter aansluit bij je persoonlijke wensen en behoeften. Wat je motief ook is, het is belangrijk dat je vooraf goed onderzoek doet, zodat je uiteindelijk overstapt naar een begrafenisverzekering die volledig aan je wensen voldoet. Aangezien dit natuurlijk voor iedereen persoonlijk is, is het dus ook lastig om dit met elkaar te kunnen vergelijken.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Bij het overstappen van uitvaartverzekering zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Dit zorgt ervoor dat je een weloverwogen keuze kunt maken en dat je niet voor verrassingen komt te staan. DAarom hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

Dekking

Controleer de dekking van de nieuwe uitvaartverzekering en vergelijk deze met je huidige verzekering. Zorg ervoor dat de gewenste aspecten gedekt worden, zoals de begrafenis of crematie, maar ook eventuele bijkomende kosten zoals rouwvervoer en grafrechten. Het kan namelijk heel goed zijn dat de een het liefst een hele ingetogen uitvaart heeft, terwijl de ander het liefst iedereen uitnodigt en na afloop onder het genot van een hapje en een drankje wil proosten op het leven.

Premie

De dekking is belangrijk, maar ook de premie speelt een belangrijke rol in het maken van een keuze. Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars en bepaal welke premie het beste aansluit bij jouw financiële situatie. Let hierbij ook op eventuele leeftijdsafhankelijke premiestijgingen. Het kan namelijk heel goed zijn dat je op het moment dat je een bepaalde leeftijd bent gepasseerd, meer betaald.

Overstappen

Op het moment dat je kiest voor een andere verzekeraar, dan is het wel handig te weten hoe dit in zijn werk gaat. Wat moet je doen om je huidige verzekering op te zeggen en je nieuwe verzekering in te laten gaan? Neem hier ruim de tijd voor om onnodige overlap of gaten in de dekking te voorkomen.

Denk er goed overna

Het overstappen van uitvaartverzekering kan best een opgave zijn. Vaak loop je het risico dat je fors meer gaat betalen, omdat je inmiddels al een stukje ouder bent. We zien dus ook dat het voordeliger is om te blijven zitten waar je zit, dan over te stappen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500