Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoe houd je georganiseerde misdaad buiten de deur?

Geplaatst op: 11 maart 2024

Het buitengebied is uitermate kwetsbaar geworden voor criminele activiteiten. De georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent veel verschillende vormen. Om aandacht te vragen voor de risico’s en gevaren, houdt de gemeente Zwartewaterland voor inwoners en ondernemers op dinsdag 19 maart de informatieavond Buitengebied Alert. De bijeenkomst vindt van 19.00 tot 21.00 uur plaats in het gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2 in Hasselt.

Criminelen maken meer en meer gebruik van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen en het buitengebied bieden. Die medewerking wordt door inwoners of ondernemers vaak onbewust verleend. In zo’n geval spreken we van ondermijning. Bij ondermijning oefenen criminelen druk uit op de samenleving en maken zij misbruik van mensen, legale bedrijven of voorzieningen.

Veilig en prettig buitengebied

De gemeente Zwartewaterland zet zich in voor een veilig en prettig buitengebied. Daarom wil de gemeente inwoners en ondernemers bewust maken van de risico’s. Maar ook van de signalen die op ondermijning zouden kunnen duiden. Denk bijvoorbeeld aan een boerenschuur die wordt verhuurd, een pand met geblindeerde ramen, een winkel zonder klanten, of een slecht verlicht pand dat overdag is gesloten, maar waar ’s avonds altijd wel mensen zijn.

Verschillende organisaties, waaronder Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en LTO Noord, zijn tijdens de bijeenkomst Buitengebied Alert aanwezig om meer te vertellen over ondermijning en een veilig buitengebied. Burgemeester Bilder opent de bijeenkomst.

Aanmelden

Iedereen is welkom om de informatieavond in de raadzaal van het gemeentehuis bij te wonen. De toegang is gratis. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Ook is er ruimte om zorgen en meldingen te delen. Aanmelden kan op www.zwartewaterland.nl/buitengebiedalert

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500