Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wedstrijd tussen DOVO en SC Genemuiden kent geen winnaar

Geplaatst op: 16 maart 2024

foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures

Met een 2-2 eindstand op het scorebord kende de wedstrijd DOVO- Sportclub Genemuiden na 90 minuten spelen geen winnaar. Deze uitslag deed recht aan het vertoonde spel door de 22 acteurs op de groene grasmat neergelegd, want geen van beiden had recht op de overwinning.

Het was Sportclub Genemuiden die in de beginfase van de wedstrijd het initiatief nam en de weg naar het DOVO-doel werd meermaals opgezocht. Dit resulteerde in 15e minuut tot de eerste mogelijkheid voor Sportclub Genemuiden, Mike Reuvers zijn schot was doelgericht maar ging naast.

Nog geen 10 minuten later was het Berwout Beimers die via een aanval van rechts Arend van de Wetering bediende, ook zijn schot was gericht maar leverde vooralsnog geen doelpunten op.

Daar waar Sportclub Genemuiden in het begin van de eerste helft het voortouw nam en niet tot scoren kwam, lukte dit DOVO wel. Bij de eerste de beste kans was het Nick Hak, die na een voorzet van Nick de Bondt met een kopbal doelman Hidde Streutker het nakijken gaf en de thuisclub in de 27e minuut op een op een 1-0 voorsprong zette, weliswaar tegen de verhouding in maar daar maalde bij DOVO niemand om.

Bij deze ene treffer voor rust zou het blijven, beide teams controleerden het spel en noemenswaardige kansen werden er amper nog gecreëerd.

Na rust bleef Sportclub Genemuiden de weg naar het DOVO doel opzoeken, want de 1-0 achterstand moest immers ongedaan worden gemaakt. Deze drang naar voren leverde in de 61e minuut de gelijkmaker op. Vanuit het niets was het Marc Magan die met een schuiver Sportclub Genemuiden langszij bracht.

Lang mocht Sportclub Genemuiden niet van deze gelijke stand genieten want nog geen 5 minuten later was het DOVO die opnieuw de leiding nam. Met een geweldig schot liet Mohamed El Kharbachi iedereen aan de grond genageld staan, inclusief doelman Hidde Streutker en tekende met zijn schot de 2-1 aan.

Sportclub Genemuiden moest opnieuw in de achtervolging en voor de 2e keer deze middag opzoek naar de gelijkmaker. Deze terechte gelijkmaker kwam een kwartier voor de reguliere speeltijd. De bal kwam van de omvergelopen Rens van Benthem bij Arend van de Wetering, deze bedacht zich geen moment en tussen twee DOVO-verdedigers door schoot hij de bal over doelman Nick van den Dam in het net en bracht hij Sportclub Genemuiden deze middag opnieuw langszij.

Met nog een kwartier te spelen veranderde er verder niets meer aan de stand en beide teams leken genoegen te nemen met het gelijke spel. De volle winst voor één van de beide teams zou ook te veel van het goede zijn geweest, beiden hadden daar eigenlijk geen recht op.

DOVO – SC Genemuiden 2-2 (1-0). 

Scheidsrechter: Dhr. N.H.H.J. Tunnissen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. B.K. Capaci
Assistent-scheidsrechter: Dhr. E.K. Holvast

Toeschouwers: 700

Scoreverloop: 26. Nick Hack 1-0, 61. Marc Magan 2-2, 67. Mohamed El Kharbachi 2-1, 74. Arend van de wetering 2-2.

Gele kaart: 69. Rens van Benthem (SC Genemuiden).

Opstelling DOVO: Nick van den Dam, Thijs van Amerongen, Lars Rebergen, Anil Mercan (76. Raygivano Dompig), Nick Hak, Matthijs van Nispen (82. Paul Oostermeijer),Mohamed El Kharbachi, Lilinho Martins, Max den Boer, Chris Verheul, Nick de Bondt (82. Mano Bakkenes).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Matthias Breman (46. Jasper Tuinman), Mike Reuvers (67. Rens van Benthem), Rutger Etten (76. Nick Buitink), Marc Magan, Berwout Beimers, Martijn Eenkhoorn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500