Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente start woonbehoefteonderzoek in Zwartewaterland

Geplaatst op: 20 maart 2024

Mensen die recent zijn verhuisd krijgen een brief met vragen over het zoekproces.

Het vinden van een (juiste) woning is in Nederland de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Dat geldt ook voor Zwartewaterland. De gemeente is daarom in samenwerking met Wetland Wonen een onderzoek gestart naar de woonwensen van inwoners.

“Bij het ontwikkelen van nieuwe woningbouwprogramma’s vinden we het belangrijk dat deze zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van inwoners. Natuurlijk kennen we de signalen en vragen uit de woningmarkt, maar we zien ook dat wensen veranderen en we niet iedereen horen. Om een breed en realistisch beeld te krijgen, starten we dit onderzoek”, legt wethouder Jan van der Poel uit. Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst over de woonwensen van inwoners. “De resultaten van het onderzoek combineren we met de resultaten van interviews met makelaars en dataonderzoek. Zo krijgen we betere inzichten in de woonbehoefte binnen onze gemeente.”

Brieven naar inwoners die recent zijn verhuisd

De gemeente is ook benieuwd naar de ervaringen van inwoners die recent verhuisd zijn. “Zij hebben van ons een brief gekregen om ons mee te nemen in hun zoekproces. Welke keuzes hebben zij gemaakt en wat gaf uiteindelijk de doorslag?” Ook deze resultaten worden meegenomen.

Naast de online vragenlijst gaat de gemeente ook in gesprek met senioren over hun woonwensen. Aanmelden daarvoor kan via info@zwartewaterland.nl. U ontvangt dan een uitnodiging voor een woonbehoeftegesprek.

Meedoen met het onderzoek?

Heeft u een woonwens of wilt u de gemeente of Wetland Wonen iets meegeven op het gebied van wonen? Vul dan de vragenlijst in via zwartewaterland.nl/woonbehoefteonderzoek. Het onderzoek loopt tot en met 20 april 2024.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500