Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Extra onderzoek nodig voor drainage bij ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 21 maart 2024

De kelder van ’t Olde Staduus in Genemuiden wordt verbouwd om een uitbreiding van Philadelphia op deze plek mogelijk te maken. Om in de toekomst wateroverlast in de kelder te voorkomen, is de gemeente Zwartewaterland begonnen met de aanleg van een nieuwe drainage. De eerste werkzaamheden hiervoor hebben aanleiding gegeven voor extra onderzoek. Om die reden worden de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd.

De kelder van ’t Olde Staduus kampt bij hoge waterstanden met wateroverlast. Door een nieuwe drainage moeten die problemen in de toekomst worden verholpen. Afgelopen maandag zijn hiervoor de eerste werkzaamheden gestart. Om de werkzaamheden uit te voeren, zijn parkeerplaatsen in gebruik genomen achter ’t Olde Staduus. Ook is een tijdelijke pijpleiding, deels over de weg, aangelegd die het water wegpompt naar de haven.

Twee gespecialiseerde bedrijven zijn begonnen met de aanleg van de nieuwe drainage en een betonput. Op de plek waar zij de nieuwe betonput wilden aansluiten op de drainage, blijkt meer water in de grond te zitten dan kan worden weggepompt. Dit vraagt daarom eerst om aanvullend grondonderzoek.

Samen met de gespecialiseerde bedrijven gaat de gemeente Zwartewaterland nu een nieuw plan opstellen om het gat voldoende droog te krijgen zodat de betonput alsnog kan worden geplaatst. Tot dat plan klaar is, worden de werkzaamheden stilgelegd. Het materiaal wordt opgeruimd. Daardoor zijn de parkeerplaatsen, die tijdelijk worden gebruikt voor de opslag van deze materialen, vanaf vrijdag 22 maart weer beschikbaar voor bezoekers van het centrum. Volgende week wordt ook de pijpleiding weggehaald.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500