Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fytac biedt hele pakket aan: ‘van massages tot fysiotherapie’

Geplaatst op: 28 maart 2024

Masseur en instructeur Albert Dijkstra van Fytac Hasselt & Genemuiden.

(Adv.) “Fytac is geen standaard sportschool, fysio- of massagepraktijk”, merkt Albert Dijkstra op. “Om te beginnen willen we dat iedereen zich hier veilig en thuis kan voelen, of ze nu komen sporten, revalideren of zich gewoon lekker laten masseren. Als therapeuten en instructeurs houden we ons vast aan de kernwaarden van Fytac; Betrokken, Bevlogen en Betrouwbaar. Die geven ons houvast aan het nemen van beslissingen en het geven van eerlijk en betrouwbaar advies en training.”

Want zonder plan de sportschool binnenstappen is geen goed plan, weet Dijkstra. “Bij Fytac maken we een persoonlijk trainingsplan voor onze klanten én bieden we professionele begeleiding”, legt hij uit. “Van jonge kinderen, topsporters tot mensen op hoge leeftijd, iedereen komt hier over de vloer”, aldus Dijkstra.

Klanten komen ieder met verschillende doelen. Zo zijn er klanten die een operatie voor de boeg hebben en daarom hun conditie en kracht willen optimaliseren. Andere willen hun fitheid juist op peil houden en zijn daarom wekelijks te vinden aan de Kaai in Hasselt of aan het Havenplein in Genemuiden. Lessen volgen kan zowel individueel als in groepsverband. “In beide gevallen is er altijd een trainer aanwezig die je advies kan geven en open staat voor vragen”, vertelt Albert.

Zelf is Dijkstra gespecialiseerd in het geven van massages. “De vraag naar massages neemt steeds meer toe en afhankelijk van de situatie bied ik verschillende massages aan. Want iedereen heeft zo zijn eigen wensen of doelen. Zo helpen we bijvoorbeeld sporters na een wedstrijd of training met het versoepelen en ontspannen van spieren. Of juist met het activeren van spieren als voorbereiding op een wedstrijd. Maar ook bieden we massages aan ter ontspanning van lichaam en geest, gewoon even een lekkere beloning voor jezelf. Want masseren vermindert stress, verbetert je slaapritme, versterkt het immuunsysteem en versoepelt je spieren”, weet Albert te vertellen. Naast de massages geeft Albert ook nog een groepsles Fytac Zen, een les die ontspanning combineert met lenigheid en ademhalingsoefeningen.

Een veel geziene combinatie is dat sporters eerst hun (herstel)training afwerken in de fitness en aansluitend een massage plannen. “En na afloop zitten veel mensen nog even gezellig na te praten in de ontvangstruimte, waar ze altijd gebruik kunnen maken van de koffie, thee of watervoorziening. Zo heeft bewegen bij Fytac ook een groot sociaal aspect”, besluit Dijkstra.

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom bijvoorbeeld (sport)massage, fysiotherapie, ergotherapie of andere vormen van sport of therapie? Kijk op www.fytacfysiotherapie.nl voor alle informatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500