Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blues Concert in de d’Overtoom

Geplaatst op: 30 maart 2024

(Ingezonden)De werkgroep voor het 2e & 3e Wereldproject Zwartewaterland organiseert een avond voor muziek (Blues) liefhebbers die ook een vleugje rock wel kunnen waarderen.    

De uit het Brants Wanroij afkomstige band Bluesaround, timmert al zo’n 15 jaar aan de weg met hun muziek. De muziek van de band wordt gekenmerkt door deze drie woorden: uptempo, swingend & energiek

Van de oorspronkelijke bluesmuziek, droevige nummers gespeeld in drie akkoorden, is de blues vanaf de sixties uitgegroeid tot één van de meest veelzijdige muzieksoorten. Dat is de blues die Bluesaround speelt. Een breed repertoire bestaande uit langzame en snelle nummers met daarin variatie naar stijl en sound die passen bij moderne blues. Slepend of stuwend, ingetogen of ruig.

Wat de band zelf aangeeft over de kernwaarden van hun muziek:

“Wij spelen veel verschillende stijlen Blues. Op ons repertoire vind je covers van: John Mayall, Eric Clapton, Joe Bonamassa, Colloseum, Buddy Whittington, Tommy Castro, Peter Green, Omar and the Howlers, Popa Chubby, The Allman Brothers, Luther Allison, Jimmy Thackery, Boze Brothers, Lynyrd Skynyrd, Rory Gallagher, Chuck Berry etc. en ook eigen nummers.”Blues Concert in de Overtoom

Aan deze lijst van artiesten kun je wel zien dat we alles doen. Van rustige sfeervolle nummers tot aan Rock & Roll. Hoe we dat doen laten we een beetje afhangen van wat het publiek en de uitbater wil, maar als het aan ons ligt dan spelen we lekkere opzwepende Blues en Rock muziek. Daar krijg je energie van.

Voor meer info over de Band:  www.bluesaround.nl

Doordat meerdere sponsoren zich aan het concert verbonden hebben is het mogelijk geworden om het concert vrij toegankelijk te maken. De organisatie zou een vrije gift voor het doel van het project, De bouw van een praktijkschool in Bweyeye Rwanda, wel waarderen. Meer info over het project kunt u vinden op: www.praktijkschoolbweyeye.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500