Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw tijdperk breekt aan voor snackbar ‘Bert & Driek’

Geplaatst op: 30 maart 2024

V.l.n.r.: Jacko Winter, Marjanneke Jansen - van Asselt & Freddy Eenkhoorn.

Alle drie hebben ze er zin in: eigenaresse Marjanneke Jansen, oud-eigenaar Freddy Eenkhoorn en de kersverse ‘stuurman’ Jacko Winter. Samen gaan ze snackbar ‘Bert & Driek’ runnen, geassisteerd door een team van enthousiast personeel.

Ruim 55 jaar runde de familie Eenkhoorn de zaak aan de Irenestraat. “Als 9-jarig jochie liep ik hier al rond”, herinnert Freddy zich nog goed. Samen met zijn vrouw Ankie nam hij de zaak enkele decennia geleden over van zijn ouders: Bert en Driek. “Maar het personeel was toe aan wat anders en wij werden ouder. We zagen het niet meer zitten om fulltime bezig te zijn met de zaak, vandaar dat we besloten om te stoppen”, vertelt Freddy zaterdagmiddag vlak voor de opening.

Deal snel beklonken

Maar al snel hing Martijn Jansen aan de telefoon. “Binnen anderhalve week was het rond”, vertelt Eenkhoorn over de vlotte verkoop. “Maar wel met de voorwaarde dat we de receptuur mee konden nemen hoor”, grapt Marjanneke. Dat was geen probleem. Sterker nog: Freddy bleek bereid om achter de schermen werkzaam te blijven door het klaarmaken van snacks, satésaus en de alom bekende nasi & bami.

Marjanneke werkte zelf in eerste instantie in de slagerij waar ze deels eigenaresse van is. “Maar daar sta ik niet in een winkel en dat contact miste ik. Dus het runnen van Bert & Driek leek mij een hele leuke uitdaging. Vanaf komende week combineer ik dus de slagerij met de snackbar”, vertelt de eigenaresse.

‘Niet lekker in mijn vel’

Fred is blij dat hij weer aan de slag kan op zijn oude stek. “De afgelopen twee maanden (sinds de sluiting, red.) zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Dus toen ik afgelopen week hier weer aan de slag mocht in de verbouwde snackbar, voelde het gelijk weer als vanouds”, zegt de voormalige eigenaar die ‘gewoon’ boven de cafetaria blijft wonen.

Broodjes smeren voor voetballers

Jacko Winter wordt het vaste gezicht in de snackbar. De voormalig inwoner van Genemuiden kende Marjanneke in eerste instantie nog niet. “Ik smeer regelmatig broodjes met Nick Hoekman in de kantine van de Sportclub. En Nick sprak met de man van Marjanneke over de overname. Toen liet Nick mijn naam vallen en kort daarna kreeg ik een telefoontje”, blikt Winter terug. Hij zegde zijn baan bij een verffabrikant op en besloot de uitdaging aan te gaan: “Ik heb er heel veel zin in.”

‘Bert en Driek’ opent woensdag 3 april om 11.00 uur de deuren. Vanaf dat moment is de zaak wekelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500