Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub morst dure punten tegen VVSB

Geplaatst op: 20 april 2024

foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures

Tot aan de 90e minuut leek er geen vuiltje aan de lucht voor Sportclub Genemuiden in de thuiswedstrijd tegen VVSB, het stond op een comfortabele 3-1 voorsprong en een zekere overwinning leek in de maak. Leek, want binnen 5 minuten tijd was het Guus Verver die namens de gasten de ruime voorsprong omboog in een 3-3 gelijke eindstand.

De groen- witte kleedkamer was na afloop van de wedstrijd niet de meest prettige plek om aanwezig te zijn, het was muisstil en de blikken op de gezichten van de spelers spraken boekdelen. Hoe had het kunnen gebeuren, bij het verstrijken van de tijd een 3-1 voorsprong weggeven en daardoor 2 dure punten verspelen.

Sportclub Genemuiden had het zeker niet gemakkelijk tegen VVSB, in een niet al te beste eerste helft waren de kansen dan ook op één hand te tellen. Het duurde tot ver in de 1e helft voordat de beide teams een beetje loskwamen, voor die tijd gebeurde er bar weinig. Rutger Etten loste namens Sportclub Genemuiden een schot wat ver over ging en aan de andere kant was het Thomas Schaap die een doelpoging mocht wagen. Maar daar bleef het dan ook bij.

Het zag er dan ook lang naar uit dat er in het 1e bedrijf geen doelpunten zouden gaan vallen. Terwijl menig supporter al richting kantine liep om de inwendige mens te versterken, was het Sportclub Genemuiden die de leiding nam. Als eerste was het Jens Jurn Streutker die doelman Ruben Valk met een hakje verraste en de 1-0 op het scorebord deponeerde. Nog geen 5 minuten was het opnieuw raak, met een verwoesten schot was het Berwout Beimers die nog voor rust doelpunt nummer 2 van de middag binnen schoot en hiermee Sportclub Genemuiden lekker de kleedkamer in deed gaan.

Deze 2-0 voorsprong smaakte naar meer en de opnieuw ruim aanwezige toeschouwers gingen er in de 2e helft eens goed voorzitten. Maar daar waar men hoopte op een verdere oplopende score in het voordeel van de groen- witten, was het VVSB die na amper 2 minuten spelen met een fraai gekruld schot van Mounir Mounji voor de aansluitingstreffer zorgde en VVSB terug in de wedstrijd bracht. Na deze aansluitingstreffer bleef VVSB aandringen, het kwam vaker van de eigen helft af in de hoop de gelijkmaker te forceren.

Toch was het Sportclub Genemuiden die de marge tot opnieuw 2 doelpunten zou gaan vergroten. Na het onreglementair neerhalen van Arend van de Wetering binnen de 16 meter had scheidsrechter Maurice geen andere keus dan de bal op de penaltystip te leggen. Marc Magan wist met dit buitenkansje wel raad en faalde niet.

Met nog een klein half uur te spelen en een 3-1 voorsprong leek de wedstrijd zo goed als gespeeld. Het verdedigen van de ruime voorsprong zou eigenlijk geen probleem op moeten leveren voor de thuisclub. Maar opnieuw bleek maar weer dat een wedstrijd nog steeds 90 minuten plus eventuele extra tijd duurt. Want de overwinning die zo zeker leek werd binnen 5 minuten tenietgedaan door 2 treffers van Guus Verver. Door deze 2 treffers verspeelde Sportclub Genemuiden 2 dure punten in de strijd om de titel. Schrale troost voor Sportclub is het verlies van koploper RKAV Volendam, dat met 2-0 van HSC ’21 verloor. Hierdoor loopt Sportclub zelfs nog een puntje in en maakt het puntverlies tegen VVSB het weekend toch nog een beetje goed.

SC Genemuiden – VVSB 3-3 (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. M.G. Paarhuis
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. G. Nusselder

Scoreverloop: 38. Jens Jurn Streutker 1-0, 43. Berwout Beimers 2-0, 47. Mounir Mounji 2-1, 65. Marc Magan 3-1 (P), 90. Guus Verver 3-2, 90+3. Guus Verver 3-3.

Gele kaart: 52. Rutger Etten, 90+9. Matthias Breman (SC Genemuiden), 53. Nicky Eekhot, 63. Ricardo Kuijvenhoven (VVSB).

Toeschouwers: 700

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen (90. Rick Doorn), Bart Jan Brouwer, Nick Buitink, Martijn Eenkhoorn (71. Jasper Tuinman), Rens van Benthem (87. Sijmon Eenkhoorn), Rutger Etten (90. Matthias Breman), Berwout Beimers, Marc Magan (71. Mike Reuvers).

Opstelling VVSB: Ruben Valk, Nicky Eekhout (77. Jermano Lo-Fo-Sang), Richelo Fecunda, Daan Tervoort, Lars Rauws (77. Obi Onyeike), Dario van Breukelen, Thomas Schaap, Ricardo Kuijvenhoven, Guus Verver (90+4. Kaltrin Sabedini), Gyliano van Velzen, Mounir Mounji.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500