Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roparun komt dichterbij: teamleden testen conditie en teamgeest

Geplaatst op: 23 april 2024

foto: Henk Kuik

Met een indrukwekkende test van uithoudingsvermogen en teamgeest, heeft Team 234 Zwartewaterland afgelopen zaterdag een uitdagende testloop gehouden langs en door alle dorpskernen en buitengebieden van Zwartewaterland.

Het hele team, bestaande uit chauffeurs, kwartiermaker, kok, fysiotherapeuten, navigators, fietsers en lopers was aanwezig om deze testdag tot een succes te maken. “We zijn afgelopen zaterdag begonnen met een ronde van 41 kilometer. De lopers en fietsers, verdeeld over 2 teams liepen en fietsten in tegengestelde richting de route. Onze actie is niet onopgemerkt gebleven en we kregen tijdens de pauze bemoedigende woorden van onze wethouder Jan van der Poel van gemeente Zwartewaterland, daarvoor dank! Hij wenste ons veel succes en sprak mooie woorden over ons doel”, vertellen de deelnemers.

Na de pauze moest er nog een ronde van 22 kilometer afgelegd worden. De totale afstand die afgelopen zaterdag werd afgelegd was 63 kilometer en diende als een fysieke uitdaging, maar ook om straks als een geoliede machine aan de start staan van de Roparun in Frankrijk. “Wij starten dan vanuit Frankrijk iets boven Parijs om vervolgens lopend en fietsend op de Coolsingel in Rotterdam te finishen tijdens het aankomende pinksterweekend. Het doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. We hopen met een mooi bedrag die kant op te gaan en veel mensen daarmee te kunnen helpen. Team 234 Zwartewaterland gaat vol zelfvertrouwen richting de start van de Roparun en wil donateurs en sponsoren bedanken voor hun bijdrage, doneren kan natuurlijk nog steeds”, aldus de lopers uit Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden.

De teller van team Zwartewaterland staat al op meer dan 10.000 euro.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500