Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wft Basis is jouw sleutel tot de financiële wereld

Geplaatst op: 23 april 2024

(Adv.) Ben je van plan om in de bank- of verzekeringssector aan de slag te gaan? Of ben je al werkzaam in deze dynamische branche maar wil je je kennis naar een hoger niveau tillen? Dan is de kans groot dat je al hebt gehoord over de Wft Basis. Maar wat houdt deze certificering precies in en waarom is het zo cruciaal? In dit artikel zullen we hier verder naar kijken.

Wet op het Financieel Toezicht

De Wft Basis is er niet voor niets. Als financieel adviseur heb je een grote verantwoordelijkheid. Jouw klanten vertrouwen op jouw expertise bij het maken van complexe beslissingen over verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Dan moet je echt weten waar je het over hebt.

Dus wat leer je zoal? Alles wat je moet weten om je werk goed te doen. Van relevante wetten en regels tot ethiek en integriteit. Want laten we eerlijk zijn, in deze branche draait het om vertrouwen.

Integer handelen

Iedere sector heeft te maken met certificaten. Net zoals elke bouwvakker de basisprincipes van veiligheid moet kennen, zo moet iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening op de hoogte zijn van de relevante wet- en regelgeving, wat integer handelen inhoudt en hoe je op een verantwoorde manier met klanten omgaat.

Wft Basis opleiding volgen

Zonder de Wft Basis kun je simpelweg niet aan de slag bij banken, verzekeraars of financiële advieskantoren. Het is een verplicht diploma, maar tegelijkertijd een uiterst nuttige basis. Zie het niet als een verplichting, maar als een kans!

Door de Wft Basisopleiding te volgen, doe je namelijk direct een schat aan relevante kennis en vaardigheden op. Je leert over de ins en outs van het vakgebied en krijgt inzicht in de belangrijkste wet- en regelgeving. Dat maakt je meteen een stuk waardevoller voor potentiële werkgevers.

Hoe behaal je de Wft Basis?

De examens voor de Wft Basis worden afgenomen door het CDFD, het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening. Je kunt je hier zelf voor aanmelden, maar het is verstandig om je eerst goed voor te bereiden. Het is tenslotte best stevige materie!

Volg de WFT Basis cursus bij een specialist

Gelukkig zijn er genoeg opleidingsinstituten die je daarbij helpen. Doe zoals velen en bereid je optimaal voor met een Wft Basis cursus van bijvoorbeeld Lindenhaeghe. Dergelijke gerenommeerde opleidingsinstituten zijn vaak al decennialang gespecialiseerd in financiële opleidingen en bieden zeer complete cursussen aan, zowel klassikaal als online. Ideaal voor wie de stof in zijn eigen tempo wil doorgronden.

Een Investering die zich terugverdient

Een bijkomend voordeel is dat veel werkgevers het later ook waarderen als je een professionele Wft opleiding hebt gevolgd. Het staat uitstekend op je cv en laat zien dat je bereid bent om te investeren in je eigen ontwikkeling. Zo sta je niet alleen steviger in je schoenen op de werkvloer, het opent ook deuren naar nieuwe carrièrekansen.

Succesvolle toekomst

Wft is de sleutel tot jouw succes in de boeiende financiële wereld. Ook al ben je een ervaren rot in het vak of een gedreven starter. Het is het fundament voor een bloeiende carrière in de dynamische financiële sector. En wie wil dat nou niet? Dus pak die kans, schrijf je in voor een opleiding en zet de eerste stap naar jouw droombaan!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500