Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Deze inwoners ontvingen een Koninklijke onderscheiding

Geplaatst op: 26 april 2024

Vier heren uit Genemuiden zijn vrijdagochtend benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jaap Brouwer, Henry van Dalfsen, Jan van Dijk en Henk Schuurman kregen een lintje. Christien Heutink werd door burgemeester Eddy Bilder benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Naussau.

Jaap Brouwer (67) werd naar Hasselt gelokt met de smoes dat hij werd uitgenodigd om naar het Knolorgel te komen kijken, na een restauratie. In het gemeentehuis werd hij echter benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij 40 jaar actief is geweest als organist bij de gereformeerde gemeenten van Groningen en Genemuiden.

De dochter van Henry van Dalfsen (51) haalde onlangs haar rijbewijs. Ze wilde daarom wel een rondje gaan rijden en die rit eindigde bij het gemeentehuis. Daar kreeg Henry een lintje voor zijn jarenlange inzet bij tal van verenigingen. Zo was hij van 1987 tot 2015 actief bij Stichting Jeugdwerk Genemuiden, tussen 1997 en 2015 scheidsrechter en lijnrechter bij Volleybalvereniging Ruutvoorn en al sinds 1987 Zwarte Piet bij de intocht. Ook was hij tussen 1997 en 2023 vrijwilliger bij Gospelgroep Living Water, van 2009 tot 2013 diaken van de Gereformeerde Kerk en organiseerde hij hier jarenlang de kerstmusical. Ook is hij sinds 2015 vrijwilliger van De Eerste Kolk en dient hij sinds drie jaar als penningmeester bij corsogroep After Nero’s in Sint Jansklooster. Daarnaast was hij 21 jaar actief bij de Oranjevereniging, waarvan 18 jaar als voorzitter.

Jan van Dijk (65) werd naar Hasselt gelokt met de smoes dat hij op het gemeentehuis zijn visie moest geven op beleidsstukken rondom opvanglocaties. Dat zou zomaar gekund hebben, want hij was in 2022 de initiatiefnemer van de opvang voor Oekraïners. Een lintje kreeg hij tevens voor zijn werk binnen de GKv van Hasselt en zijn rol als bestuurder van de Middenstand Vereniging Genemuiden tussen 2006 en 2014. Ook is hij betrokken bij het centrumplan Genemuiden sinds 2014 en is hij sinds datzelfde jaar voorzitter van de Vijf Gebroeders. Ook was Van Dijk tussen 2015 en 2018 bestuurslid van de VAB bij DGN Retail.

Christien Heutink (75) werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze zou naar Zwolle gaan en in Hasselt wat bloemstukken moeten ophalen. De rit eindigde echter op het gemeentehuis. Christien werkte tussen 1972 en 1980 als vrijwilliger voor de GZB. Ook was ze in de jaren ’80 betrokken bij de VBK en hielp ze tussen 1987 en 2005 jarenlang bij de organisatie ‘Genemuiden Helpt Polen’. Ze was tussen 1993 en 2001 bestuurslid van de Stichting voor Christelijk Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs Zwolle en omstreken. Sinds 2013 raakte ze daarnaast als vrijwilliger betrokken bij The Vicariate Orphans Project, Denis Hurley Peace Institute, Bienvenu Shelter en Caritas Zuid-Afrika. Tot slot was ze tussen 2015 en 2023 voorzitter van Philadelphia. Ook is ze sinds 2017 ouderling bij hervormde gemeente De Hoeksteen te IJsselmuiden en raakte ze in 2018 als vrijwilliger betrokken bij Sister Mura Foundation.

Henk Schuurman (71) zou op het gemeentehuis een vergadering hebben over de verbouwing vna het Tapijtmuseum. Maar eenmaal in Hasselt werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tussen 1979 en 2017 was hij diaken, voorzitter en kerkrentmeester in de gereformeerde kerk en tussen 1997 en 2013 werkte hij als bakker en gastheer in het bakkerijmuseum Hattem. Daarnaast was hij als vrijwilliger tussen 1998 en 2013 actief bij Live Life Kampen. Daarnaast kan het Tapijtmuseum al 10 jaar op zijn hulp rekenen en is hij in 2015 gestart als chauffeur bij Philadelphia.

Er waren dit jaar geen Sluzigers die een lintje ontvingen. Bekijk hier de Hasselters die de versierselen kregen opgespeld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500