Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bomen en jagen tijdens Mattenschippersrace

Geplaatst op: 27 april 2024

reportage: Henk Kuik

Vandaag vond de jubileumeditie, de 25e keer, de Mattenschipperrace plaats. De race, met als de jarenlange hoofdsponsor Interfloor, begon vanmorgen in Blokzijl om 08.00 uur voor de zware nog varende oude platbodems.

De lichte vrachtschepen en vijf punters gingen een uur later van start. De eerste uren waren voor alle schepen erg zwaar vanwege de zuidoosten wind. Om de vaart er in te houden moest er geboomd en gejaagd worden. Via de Blauwe Hand moesten de grote schepen door de sluis bij Beukers, terwijl de punters via Belt Schutsloot de Arembergersluis bereikten waar bij de brugwachter de Interfloor mat klaar lag.

Voor de grote schepen lag de mat bij café de Blizzard. Nadat de mat aan boord was ging het in volle vaart langs Genemuiden. In Genemuiden lag de Vijf Gebroeders helaas aan de kade. Vanwege het nog plaatsen van een nieuwe mast kon de Hasselter Aak dit jaar niet deel nemen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500