Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eet jezelf gezond met superfoods: deze superfoods zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar

Geplaatst op: 29 april 2024

(Adv.) Een belangrijk deel van hoe je je voelt is afhankelijk van de voeding die je binnenkrijgt. Door het eten van gezonde voeding leg je de basis voor het goed functioneren van de verschillende lichaamsprocessen. Je kunt het lichaam daarbij ondersteunen door superfoods te eten. Het woord superfood brengt misschien associaties met duur en exclusief eten, maar niets is minder waar. Superfoods zijn ook gewoon bij jou in de winkel verkrijgbaar. Wat zijn superfoods precies, en welke superfoods kun je in de lokale supermarkt vinden? We zullen het hier uitleggen.

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit, bessen en zaden. Ze onderscheiden zich van de meeste gezonde voedingsmiddelen doordat ze meer gezonde eigenschappen hebben. Met andere woorden, ze bevatten meer vitaminen, mineralen en antioxidanten. Vandaag de dag is het meeste voedsel bewerkt, waardoor mensen steeds minder voedingswaarden binnenkrijgen. Daarnaast is er veel ongezond voedsel verkrijgbaar. Het is daarom aan te raden om je dieet aan te vullen met superfoods. Er bestaat een misvatting dat superfoods heel duur of lastig verkrijgbaar zouden zijn. Aanbieders als noototheek.nl hebben echter  een gevarieerd en betaalbaar assortiment superfoods. Daarnaast kun je superfoods ook gewoon in je lokale levensmiddelenwinkels in Genemuiden vinden.

Donkere bladgroenten

Superfoods zijn grofweg onder te verdelen in drie categorieën: groene groenten, fruit en noten en kruiden. Met andere woorden, ook de groenten en fruit in de lokale levensmiddelenwinkel kunnen superfoods zijn. Een voorbeeld zijn donkere bladgroenten, zoals spinazie, spruitjes en boerenkool. De meeste bladgroenten bevatten vitamine C, vitamine E, vitamine K, ijzer, magnesium en calcium. Sommige groene bladgroenten, zoals postelein en waterkers, bevatten alfalinoleenzuur, wat het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Daarnaast bevat groene bladgroente een hoge concentratie chlorofyl, wat vrije radicalen in de darmen inkapselt en onschadelijk maakt. Kortom, hoe groener je groenten, hoe meer gezondheidsvoordelen ze hebben.

Groene thee

Een kopje groene thee drinken is meer dan alleen een moment voor jezelf nemen. Dagelijks een kop groene thee doet wonderen voor je gezondheid. Zo bevat groene thee polyfenolen. Polyfenolen zijn antioxidanten. Bij het verbranden van voedingsstoffen wordt er zuurstof gebruikt, en bij dat proces komen er vrije radicalen vrij. Een grote hoeveelheid vrije radicalen kan schade toebrengen aan het lichaam. Antioxidanten als polyfenolen beschermen je tegen oxidatieve schade. Daarnaast heeft groene thee een positief effect op het geheugen. Het bevat namelijk de aminozuur L-theanine, wat je alerter maakt en je dus helpt focussen.

Rauwe cacao

Goed nieuws: chocolade is een superfood. De gemiddelde chocoladereep valt daarbuiten, maar pure chocolade is wel degelijk gezond. Rauwe cacao maakt goede cholesterol aan, waardoor het gehalte van slechte cholesterol juist verlaagt. Daarnaast maakt rauwe cacao rustig, waardoor het eten van cacao een stressverminderend effect kan hebben. Bovendien bevat het flavonoïden, wat bescherming biedt tegen diabetes type 2. Kies voor chocolade met een cacaogehalte van minimaal 85 procent. Eventueel kun je de cacao verwerken in een smoothie met andere gezonde voeding voor een lekker en gezond tussendoortje.

 

 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500