Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genieten van je favoriete watersport: dit moet je allemaal hebben als je het water opgaat

Geplaatst op: 29 april 2024

(Adv.) Wanneer je in Genemuiden of omgeving wilt genieten van activiteiten op het water, zoals zeilen, kitesurfen, suppen of simpelweg lekker varen, moet je goed uitgerust zijn. Om veilig en warm te blijven, en om je spullen droog te kunnen houden, heb je verschillende spullen nodig. Wat moet je allemaal hebben als je het water opgaat? We zullen het hier uiteenzetten.

Een wetsuit

Een groot deel van het jaar is de temperatuur van het water laag. Om te voorkomen dat je bevriest als je in het water terechtkomt, moet je een wetsuit hebben. De structuur van wetsuits bestaat uit kleine gaatjes, die een isolerende luchtlaag creëren. Zo isoleert de wetsuit je op een manier dat de huid nog wel kan ademen. De neopreen stof van een wetsuit laat een klein beetje water door. Dit water wordt verwarmd door de lichaamstemperatuur, waardoor je beschermd bent tegen de temperatuur van het water. Hierbij is het wel van belang dat de maat van de wetsuit aansluit op het lichaam. Is de wetsuit te groot, dan is er teveel ruimte tussen het lichaam en de suit waardoor de functie van de wetsuit ten opzichte van het lichaam niet optimaal kan functioneren. Er zijn diverse type wetsuits, met verschillende dikte van het neopreen materiaal. Afhankelijk van de omstandigheden kies je een wetsuit met de juiste dikte. In de winter heb je bijvoorbeeld dikker materiaal nodig dan in de zomer.

Een zwemvest, reddingsvest of impactvest

Om veilig te kunnen genieten van een vaartocht, is een zwemvest noodzakelijk. Ook voor het zwemvest geldt dat het belangrijk is dat het goed om je lichaam past. Daarbij zijn lichaamsgewicht, lengte en pasvorm belangrijke uitgangspunten. Ga je met een geregistreerde motorboot of zeiljacht varen, is een zwemvest niet voldoende en moet je een reddingsvest hebben. Een reddingsvest heeft twee keer zoveel drijfvermogen als een zwemvest. Op die manier kost het minder energie om een persoon drijvende te houden. Voor degenen die gaan voor watersporten waarbij je op hoge snelheid gaat, zoals waterskiën of kitesurfen, biedt een impactvest de beste bescherming. Deze vangt de impact van harde klappen op het water op.

Een waterdichte tas

Om te zorgen dat je spullen droog blijven op het water, is een waterdichte tas handig. Er zijn waterdichte tassen in allerlei kleuren en maten. Zo zijn er waterdichte rugzakken met handige functies, zoals een handvat aan de bovenkant en een grote ritssluiting binnenin. Of je kunt kiezen voor een tas met een afneembare schouderriem, zodat je je handen vrij hebt wanneer dat nodig is. Neem je alleen kleinere spulletjes mee, is het mogelijk om voor een waterdichte heuptas te kiezen. Waterdichte tassen beschermen niet alleen tegen water, maar ook tegen zand en vuil.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500