Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Je auto verzekeren: alles wat je moet weten!

Geplaatst op: 29 april 2024

(Adv.) Als je zuinig bent op je auto is het een goed idee om je auto te laten verzekeren. Verzekeringen zijn er echter in alle soorten en maten en we snappen heel goed dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt je auto op verschillende manieren laten dekken. Je kan de auto zelf laten dekken, maar ook eventuele medische kosten dekken bij mogelijke ongevallen. Wij helpen je in dit artikel op weg. Dit is alles wat je moet weten als het gaat om het afsluiten van een autoverzekering.

Soorten autoverzekeringen

Er zijn grofweg drie typen autoverzekeringen te onderscheiden. De allriskverzekering, de Cascoverzekering en de WA-verzekering. Zoals de naam misschien al aanduidt is de allriskverzekering de meest uitgebreide autoverzekering. De allriskverzekering is eigenlijk een combinatie van de cascoverzekering en de WA-verzekering. Met de cascoverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte schade door bijvoorbeeld weersomstandigheden, brand of diefstal in de auto. Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto aan iemand anders toebrengt. Een allriskverzekering dekt dit allebei en dekt daarbij ook schade die je ‘zelf veroorzaakt door invloeden van buiten’. Denk bijvoorbeeld aan schade door botsen waarbij je nieuwe auto onderdelen van abcauto-onderdelen.nl moet aankopen, slippen of het te water raken van je auto.

Hoe oud is je auto?

Of je het best kan kiezen voor een allriskverzekering, een cascoverzekering of een WA-verzekering hangt sterk af van de leeftijd van je auto. Over het algemeen wordt gezegd dat je  met een auto van 0 tot 6 jaar het beste kan kiezen voor een allriskverzekering. Met een auto tussen de 6 en 10 heb je het meeste baat bij een cascoverzekering en zodra je auto een leeftijd van 10 jaar passeert heb je eigenlijk genoeg aan een WA-verzekering.

Aanvullende verzekeringen

Wanneer je echt heel erg zuinig bent op je auto en alles erop en eraan, kun je ervoor kiezen om nog wat aanvullende verzekeringen af te sluiten. Denk aan een rechtsbijstandverzekering voor juridische hulp wanneer je in een vervelende situatie terechtkomt met je auto, of een inzittendenverzekering, waarmee je verzekerd bent voor medische hulp bij een auto-ongeluk voor alle inzittenden. Een pechverzekering verzekert de gemaakte kosten van reparatie ter plaatse tijdens autopech. Kortom: wie zuinig is op zichzelf en op de auto kan het best één of meerdere autoverzekeringen afsluiten. Dus wees zuinig op jezelf en je portemonnee en zoek een autoverzekering uit die goed bij je past!

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500