Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Familie Boxem zet boerderijdeuren open in meivakantie

Geplaatst op: 30 april 2024

(Ingezonden) Wordt jij ook blij van een kijkje op de boerderij, heerlijk knuffelen met kalfjes of een rondleiding door de boer?  Het kan allemaal tijdens de ‘meivakantie bij de boer’-dag op donderdag 2 mei.

Deze dag zetten Johan en Jannie Boxem graag de deuren van hun bedrijf open voor iedereen, jong en oud. Er is van alles te doen, te proeven en te beleven op de boerderij. Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs zien waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal bij komt kijken voordat een pak melk in de supermarkt staat. Maar kun je ook kennismaken met het eigen product; Biesvelder Grillkaas, yoghurt en karnemelk.

Op donderdag 2 mei vindt de ‘meivakantie bij de boer’-dag plaats bij de familie Boxum, Sanssenhekkenweg 4 te Genemuiden.
Tussen 11.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Het bedrijf, gelegen in de polder achter Genemuiden heeft 110 koeien met bijbehorend jongvee. De koeien worden gemolken door 2 melkrobots. Een deel van hun melk gebruikt Jannie om haar Biesvelder Grillkaas te maken. Daarnaast maakt Jannie sinds kort ook yoghurt, karnemelk en boter.

Je kunt een kijkje nemen in de stal en zien hoe de koeien worden gemolken met een melkrobot. Verder kun je meedoen aan de speurtocht of even lekker je energie kwijt op de springkussens of klimbaan,  die bij eventueel minder weer lekker onder dak staat. Tussen de middag worden er pannenkoekengebakken met melk van eigen koeien, dit zijn de lekkerste. Ook kun je je laten schminken. Daarnaast zijn er verschillende terrasjes waar je kunt genieten van koffie, thee of fris met iets lekkers.  Natuurlijk kun je ook kennis maken met de heerlijke zuivelproducten van dit bedrijf. Kortom genoeg te beleven.

Er is ook een kleurwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar.  Er zijn kleurplaten verkrijgbaar tijdens de “meivakantie bij de boer’-dag, maar ook via de site van www.ijsseldeltaboertbewust.nl kun je de kleurplaat downloaden. Lever de kleurplaat in voor 4 mei en maak kans op mooie prijzen.

Deze dag wordt mede georganiseerd door IJsseldelta Boert Bewust, waar de familie Boxum ook lid van is.  Boert Bewust werkt aan verbindingen tussen boeren en tuinders en de samenleving. Contact zoeken als agrariërs met hun omgeving zorgt voor een goed gesprek, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel.

Boeren en tuinders met dit Boert Bewust label, zorgen voor extra’s op hun bedrijf naast wat volgens de wet verplicht is. Bijvoorbeeld fruitbomen planten, bloemenmengsels langs maisland strooien voor vogels en insecten. Zorgvuldig omgaan met klimaat en energie en een goede relatie met de samenleving. Kortom ze boeren bewust.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500