Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spannende slotritten voor Eendracht bij Stouwdam Heerde

Geplaatst op: 20 mei 2024

Zaterdag 17 mei werd de Stouwdamcompetitie weer hervat. Met tussendoor het NK, was er al een kleine maand voor veel rijders geen wedstrijd meer geweest. Onder een strakblauwe hemel reden 8 rijders en rijdsters uit Genemuiden hun rondjes.

De dag opende met een duo tijdrit over 200 meter, d.w.z. één ronde op de piste. Hierna werd er in zestallen d.m.v. series, halve- en finale gestreden over 3 ronden in lijn. Aan het einde van de dag volgde er nog een afvalkoers over 15 of 20 ronden.

Op de eerste afstand waren er weinig verrassingen te zien. De vierde plaats van Harmen en de tweede plaats van Maud was voor Genemuiden het hoogst haalbare.

Na de series over 600 meter vonden ze zich terug in de verschillende finales Linn, Lotte, Jasmijn, Emma en Hannah in de D- en E-finale. Lieke, Sander en Stijn stonden in de B- of C-finale. Maud en Harmen reden beide in hun categorie naar de A-finale en sloten deze af met een respectievelijk 3e en 5e plaats.

De dag werd afgesloten met een afvalkoers. De pupillen 1 Lotte en Linn moesten 15 ronden rijden in de B-finale.  Voor de kadetten en junioren stonden er 20 ronden op het programma. Met name Emma Meesters en Jasmijn Snijder reden een verdienstelijke afvalkoers. Emma eindigde, met Jasmijn op haar hielen op een mooie 2e plek in de B-finale.

Door een goede rit in lijn te rijden en in de C-finale als derde te eindigen mocht Lieke starten in de A-finale van de afvalkoers over 20 ronden. Hierin ging het voor Lieke vrij snel te hard en moest zij de koers al vroeg verlaten.

Bij de junioren ontstond er bij zowel de jongens als de meisjes een waar spektakelstuk. Stijn nam bij de jongens nog even kortstondig de leiding, maar toen de rijders uit Heerde gas begonnen te geven was hij snel gezien. Harmen kon het tempo nog een tijdje volgen, maar moest na driekwart van de wedstrijd ook het hoofd buigen en reed achter de rijders van Heerde naar een vierde plaats.

Bij de meisjes junioren was het bloedstollend spannend voor Maud. Zij zat ook klem tussen drie rijdsters van dezelfde ploeg uit Heerde. Tot twee keer toe werd Maud gedwongen om een gaatje naar de voorste twee dicht te rijden en zij kon met een uiterste krachtinspanning nog net de tweede plaats binnen slepen. Door dit resultaat eindigden de nummers 1 t/m 3 met evenveel punten. Omdat Maud geen rit gewonnen had, werd zij als derde geplaatst. “Het brons hier in Heerde geeft me meer voldoening dan de winst van Oldebroek”, gaf wel duidelijk aan hoe blij Maud met haar derde plaats was.

Over een kleine veertien dagen, namelijk 1 juni, zal de Stouwdam neerstrijken op de skeelerbaan in Genemuiden. Vanaf 10.30 uur zullen de verschillende races gereden worden. De rijders van STG De Eendracht nodigen u uit om te komen kijken naar deze spectaculaire sport.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500