Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kampen trots op titel Fietsgemeente 2024

Geplaatst op: 22 mei 2024

De gemeente Kampen is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste middelgrote gemeente in de verkiezing Fietsgemeente 2024. Kampen ontvangt de titel omdat zij onder andere goed scoort op het fietsnetwerk. Fietsers in Kampen hebben een betere fietsbeleving dan in andere gemeenten van gelijke grootte.

De gemeente Kampen is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste middelgrote gemeente in de verkiezing Fietsgemeente 2024. Kampen ontvangt de titel omdat zij onder andere goed scoort op het fietsnetwerk. Fietsers in Kampen hebben een betere fietsbeleving dan in andere gemeenten van gelijke grootte.

De Fietsersbond heeft een enquête gehouden onder fietsers om hun fietservaring te achterhalen. Volgens de fietsers in Kampen is het behoorlijk prettig fietsen in Kampen, alles is per fiets bereikbaar. Ook scoort de gemeente goed op onderhoud van de fietspaden. Voorbeelden daarvan zijn dat fietsers niet door grote plassen hoeven te fietsen, dat fietspaden breed genoeg en schoon zijn. Fietsers ervaren op hun route weinig hindernissen en bereiken makkelijk hun eindbestemming.

Met het behalen van deze titel maakt de gemeente Kampen nu ook kans op de overkoepelende titel Fietsgemeente van Nederland 2024. De winnaar hiervan wordt op donderdag 6 juni tijdens het Nationaal Fietscongres bekendgemaakt. Naast gemeente Kampen dingen nog 3 gemeenten mee in de strijd om de landelijke titel, namelijk gemeente Noord-Beveland (beste kleine gemeente), Zoetermeer (beste grote gemeente) en Texel (snelst stijgende gemeente). Meer informatie is te vinden op fietsersbond.nl/fietsgemeente.

Over Fietsgemeente 2024

De verkiezing Fietsgemeente wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Fietsersbond. Met het resultaat kan een gemeente samen met de lokale Fietsersbond afdeling ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt. De winnaar krijgt de felbegeerde titel Fietsgemeente 2024.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500