Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Succes in eigen huis bij inline skaten: goud voor Maud

Geplaatst op: 3 juni 2024

Afgelopen weekend streek de Stouwdam Inline skate competitie neer In Genemuiden. Voor de rijders en rijdsters van STG De Eendracht een thuiswedstrijd dus. Het bleek voor een aantal jeugdleden een goede reden om ook een keer mee te doen. In totaal reden er 16 deelnemers uit Genemuiden mee.

Bij haar debuut, bij de meisjes pupillen 1, werd Phyline Naberman meteen de beste rijdster uit Genemuiden. Zij eindigde op een 16e plaats. De overige 4 rijdsters, Linn, Lotte, Maartje en Vajèn reden hun wedstrijd naar eigen behoren. Bij de pupillen 1 jongens reed ook Imre een zo goed mogelijke wedstrijd en eindigde uiteindelijk als 6e.

Uit Genemuiden waren er bij de kadetten alleen dames vertegenwoordigd. Hier werd Lieke van Dijk uiteindelijk 10e , gevolgd door Corianne, Jasmijn, Hannah en Emma. Voor de debuterende Gerlyn ging het allemaal net te snel, maar ze kan met trots terugkijken op haar wedstrijd.

Bij de dames junioren B lukte het Maud de Jong om de wedstrijd op haar thuisbaan te winnen. Zij wist op alle drie de afstanden, 50 meter sprint, 3 ronden in lijn, en de puntenkoers, te winnen en werd zo uiteindelijk ook de winnaar van het dagklassement.

Bij de heren junioren B begon Harmen Last met een prima 50 meter sprint die hij in winst wist om te zetten. Met twee derde plaatsen op de beide andere afstanden werd hij uiteindelijk 2e in het dagklassement en mocht ook hij de gang naar het podium maken. Timon eindigde na zijn races als 6e en Stijn de Jong, op vrijdagavond nog winnaar in Heerde bij de Habovo Cup, werd uiteindelijk 7e.

Op 15 juni is de volgende wedstrijd in de Stouwdamcompetitie in Staphorst. Deze wordt gecombineerd met de marathon driedaagse.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500