Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Egbert Lassche nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen SC Genemuiden

Geplaatst op: 27 mei 2022

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Egbert Lassche (51), het nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) van SC Genemuiden. De inwoner van Sint Jansklooster zal bij zijn werkzaamheden onder andere worden ondersteunt door de huidige HJO Arjen Netjes, welke een stapje terug zal doen, maar wel actief zal blijven in de Technische Commissie jeugd op beleidsmatig vlak.

Lassche heeft veel ervaring in het opleiden van jeugdspelers. Hij werkte onder andere bij de KNVB en SC Heerenveen. Nu is Lassche vooral een bekende kracht bij de club uit Genemuiden, waar hij meerdere rollen bekleedde in de jeugdopleiding. Onder andere als trainer-coach van de JO9-1, de JO17-1 en het beloften team. Maar ook als technisch coördinator van de bovenbouw en als coördinator van de video-analyse. In het dagelijks leven is Lassche directeur van een fabrikant en importeur van badkamerartikelen.

De jeugdopleiding van SC Genemuiden zal onder leiding van Lassche haar nieuwe jeugdplan gaan integreren aan de hand van spelprincipes. Deze spelprincipes moeten passen bij de cultuur en visie van Genemuiden. PEC Zwolle gaat vanuit haar samenwerking met SC Genemuiden de nieuwe HJO hier ook in ondersteunen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500