Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sijmon Last achterhaalt eigenaresse van gevonden zilveren armband

Geplaatst op: 28 mei 2022

Sijmon Last uit Genemuiden heeft achter de Julianastraat in Zwartsluis een zilveren ketting gevonden met zijn metaaldetector. Die vondst was voor hem al erg bijzonder, maar toen hij de rechtmatige eigenaresse na 10 jaar weer blij kon maken was het feest compleet.

Nietsvermoedend trok de hobbyist vrijdag vanuit zijn woonplaats Genemuiden naar Zwartsluis. Achter zwembad De Kragge trok hij zijn metaaldetector uit de auto om op jacht te gaan naar het tot dan toe onbekende. “Ik vond in eerste instantie alleen wat muntgeld bij de steigers rondom het Grote Gat”, blikt Last terug.

Tot hij op een gegeven moment een ander plekje vond om te gaan zoeken. “Op een gegeven moment begon de detector te piepen waarna je gaat graven. Tien centimeter onder de grond vond ik uiteindelijk deze zilveren armband. Echt gaaf, als je zoiets tegenkomt”, vertelt Sijmon. Na de vondst heeft hij het armbandje samen met zijn vrouw opgepoetst waarna ze er zeker van waren dat het om echt zilver ging.

Weggeefhoek

Via Facebook ging hij op zoek naar de eigenaar van de armband. Na nog geen halve dag was het raak. “De vrouw die reageerde kon vier hangertjes benoemen die aan de armband zaten. Dan ben je er wel zeker van dat ze de rechtmatige eigenaresse is”, concludeert Last.

Die blije dame was Manon Mulder. Nietsvermoedend zat ze op Facebook te scrollen toen in een ‘weggeefhoek’ plots het bericht van Sijmon voorbij kwam. “Mijn mond viel open van verbazing, het zal toch niet? Ik had de armband allang afgeschreven”, vertelt Mulder die inmiddels al jarenlang in Groningen woont.

Emotionele waarde

“Tien jaar geleden woonde ik nog in Zwartsluis, aan de Beatrixstraat. Toen liet ik altijd de honden uit bij het Grote Gat. Destijds ben ik de armband verloren. Sindsdien had ik hem eigenlijk al afgeschreven. Ik had niet verwacht dat ik hem ooit nog eens zou terugkrijgen”, vertelt Manon.

Ze kreeg een brok in haar keel toen het inderdaad om haar sierraad bleek te gaan. “De ketting is mij erg dierbaar. Er zitten hangertjes aan die doen herinneren aan overledenen die mij na aan het hart liggen. Ik vind het super dat Sijmon de ketting heeft gevonden én mij via Facebook heeft kunnen vinden. Binnenkort haal ik de ketting op in Zwartsluis”, besluit Manon Mulder naar alle tevredenheid.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500