Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kampioenschap definitief uit zicht voor Sportclub

Geplaatst op: 28 mei 2022

Noureddine Boutzamar zittend op de grond (r) kan het schijnbaar nog niet geloven. (Foto: Helmich Lubberts)

De verwachtingen waren voorafgaande aan het uitduel tegen Flevo Boys hoog gespannen. De wedstrijd in Emmeloord zou winnend moeten worden afgesloten door Sportclub, zodat een week later in eigen huis tegen koploper Urk in een onderlinge strijd de beslissing in de hoofdklasse B zou gaan vallen.

Zover zal het echter niet komen, daar waar Urk op eigen veld Berkum zonder punten huiswaarts stuurde. Was het buurgenoot Flevo Boys die Sportclub Genemuiden na het met 2-1 verloren duel gedesillusioneerd met lege handen achterliet en mede daardoor de titel bij Urk bezorgde.

Sportclub Genemuiden liep al vrij snel achter de feiten aan. Het bleek al snel dat een gretig Flevo Boys niet van zins was om Sportclub een gemakkelijke middag te bezorgen. In de 8e minuut was het dan ook Flevo Boys die op een 1-0 voorsprong kwam. Een strakke voorzet van Ron Janzen bereikte de inkomende Yume Ramos, Deze kopte vervolgens de bal door naar Aran Nijboer, die laag inkomend met het hoofd doelman Hidde Streutker kansloos liet.

Deze vroege achterstand was net waar Sportclub niet op zat te wachten. Het moest al vroeg in de achtervolging en alle zeilen bijzetten om tot scoren te komen. Na een aantal kleine speldenprikjes te hebben uitgedeeld, lukte dit in de 28e minuut. Een geheel vrijgelaten Arend van de Wetering, wist de bal op maat te plaatsen op het voorhoofd van de ingekomen Kay Velda. Deze raakte de bal hard en kopte de bal tussen de linker doelpaal en doelman Zorge van Matyas in het net.

Buiten een vervolgschot en een slap schot van Frits Dantuma gebeurde er verder voor rust niet zoveel meer.

Na rust leek het er op dat Sportclub Genemuiden al in een vroeg stadium op een gedroomde voorsprong zou gaan komen. Vanuit een corner was het Noureddine Boutzamar die de bal richting de zestien meter schoot, Flevo Boys wist deze bal in eerste instantie weg te werken, maar het was Martijn Eenkhoorn die mocht uithalen en de bal in het doel zag verdwijnen. Hinderlijk buitenspel zorgde er echter voor dat deze treffer voor Sportclub Genemuiden niet doorging.

Ondertussen druppelden de eerste berichten van het duel Urk – Berkum binnen. De 1-0 voorsprong van de Zwollenaren zorgden voor enige opwinding langs het veld, maar dit was van korte duur. Urk stelde vrij snel orde op zaken en kwam al vrij snel weer langszij.

Sportclub Genemuiden bleef zoeken naar een doelpunt, maar de muur die Flevo Boys heette bleek moeilijk te slechten. Het zou Sportclub Genemuiden deze middag niet meer gaan lukken om deze muur neer te halen. Het bericht dat Urk op voorsprong was gekomen hielp hier waarschijnlijk ook niet meer aan mee. In de slotfase ging zelfs doelman Hidde Streutker nog mee naar voren, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Het verlaten doel was voor Flevo Boys een makkelijke prooi om nog wat extra zout in de wonden te strooien, want met een schot van afstand was het Yume Ramos die Sportclub Genemuiden bij het verstrijken van de tijd zelfs nog op een 2-1 nederlaag trakteerde en Sportclub veroordeelde tot de nacompetitie.

Flevo Boys – SC Genemuiden 2-1 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. F.E. ter Brake
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden
Ass. Scheidsrechter: Dhr. N.E.Y. Groenbroek

Toeschouwers: 550

Scoreverloop: 9. Aran Ninboer 1-0, 29. Kay Velda 1-1, 90+4 Yme Ramos 2-1.

Gele kaart: 44. Bas Bakker (Flevo Boys), 72. Nick Buitink (SC Genemuiden).

Opstelling Flevo Boys: Zorge van Matyas, Roelof Strikwerda, Kelt Jager (84. Younes El Ghamarti), Bas Bakker, Marc Reussing, Said Hassan, Ron Janzen (46. Thomas Potters), Frits Dantuma (62. Yander Zandbergen), Aran Nijboer (84. Aron Kleefstra), Johan Tiems (68. Tumon Rorije), Yume Ramos.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Rick Doorn (46. Nick Buitink), Arend van de Wetering, Matthias Breman, Martijn Eenkhoorn (78. Sijmon Eenkhoorn), Kay Velda, Rens van Benthem (65. Osama Ben Kaddour), Lars Miedema, Noureddine Boutzamar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500