Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Actiedag ZwartewaterFM voor Oekraine

zaterdag 9 april 2022

ZwartewaterFM komt in actie voor Oekraïne. De radiomakers houden op 9 april een Actiedag waarmee ze de Genemuider vrijwilligers ondersteunen die aan de Poolse grens vluchtelingen helpen. “Het zou geweldig zijn dat ook Zwartewaterlanders op deze dag acties op poten helpen, zodat we uiteindelijk een geweldig bedrag kunnen overmaken”, zegt Henk Jan Overmars van ZwartewaterFM.

De omroep krijgt bij de organisatie de hulp van ZwartewaterlandHelpt, de stichting die al jarenlang veel geld ophaalt voor een goed doel. “Hun acties laten zien dat de radio een goed middel is voor een initiatief zoals dit. Wij zenden op 9 april van 10.00 tot 18.00 uur uit. Luisteraars kunnen in die tijd een plaatje aanvragen en in ruil daarvoor een donatie overmaken. Verder vullen we de dag met allerlei acties en activiteiten en wij hopen dat Genemuidenaren, Hasselters en Sluzigers zich daarbij massaal aansluiten”, zegt Overmars.

Lokaal karakter

Net zoals ZwartewaterlandHelpt kiest ook de omroep voor een lokaal karakter. Daarom gaat de opbrengst niet naar Giro555. “Wij zijn net zoals iedereen onder de indruk van de actie van de Genemuidenaren, die aan de Poolse grens onder meer patat bakken. Zij willen daarmee doorgaan zolang het financieel mogelijk is. Daaraan willen wij een bijdrage leveren”, aldus Overmars. De Genemuidenaren zijn blij met de actie, laat initiatiefnemer Niek Brouwer weten.

Studio centrale locatie

Bedoeling is dat de studio van ZwartewaterFM aan de Purperreigerlaan in Zwartsluis tijdens de dag de centrale actielocatie is. De verslaggevers en presentatoren werken van daaruit en inwoners zijn in de radiostudio van harte welkom om een donatie te doen. Daarnaast worden dependances ingericht in ’t Olde Staduus van Genemuiden en bij Onder de Luifel in Hasselt. De komende weken volgt meer duidelijkheid over de precieze invulling van de dag.

Meld je actie aan

Ondertussen hopen de vrijwilligers van ZwartewaterFM dat de initiatieven in de samenleving de komende tijd loskomen. Verenigingen, scholen, organisaties en particulieren die op wat voor manier dan ook in actie willen komen, kunnen hun initiatief melden bij henk-jan.overmars@planet.nl  ZwartewaterFM besteedt dan de komende weken aandacht aan deze activiteit. Ook op zaterdag 9 april staat dat initiatief dan volop in de schijnwerpers.

Gegevens

Datum:
zaterdag 9 april 2022