Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Buma, Juust en Sabine Uitslag

vrijdag 6 maart 2015 -19:30 - 22:00

Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma van het CDA komt op vrijdagavond 6 maart naar Genemuiden. Hij woont de muzikale verkiezingsavond in De Kaaihof bij. Daar treedt dialectband Juust die avond op met de CDA-prominenten Sabine Uitslag en Eddy van Hijum.

CDA Zwartewaterland ontving afgelopen week vanuit Den Haag de bevestiging dat Buma naar Genemuiden komt. Volgens Margreet Bosma van CDA Zwartewaterland is zijn bezoek een bewuste keuze. “In onze regio en de gemeente speelt op dit moment veel. Denk alleen al aan de positieve ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Buma vindt het daarom belangrijk om ons te bezoeken. Hij combineert dat met een bezoek aan Twente eerder op de dag.”

De komst van het CDA-kopstuk past in de bijzondere opzet van de avond. Die kwam deels door toeval tot stand. Gedeputeerde en provinciaal lijsttrekker Eddy van Hijum is al enige tijd groot liefhebber van Juust. De band uit Genemuiden trad onlangs op tijdens zijn afscheid van de Tweede Kamer. Ook bezocht hij al een eerder concert van Juust in de Kaaihof. “Hij speelt bovendien zelf gitaar en wil graag een keer meespelen met Juust. Toen vroegen we of hij kon regelen dat Sabine Uitslag naar Genemuiden zou komen. En dat is nog gelukt ook”, vertelt Bosma. Uitslag is niet alleen voormalig lid van de Tweede Kamer. Als zangeres trad ze jarenlang op en was ze onlangs nog deelnemer aan The Voice of Holland.

Hoe de avond er precies gaat uitzien, hangt deels van het publiek af. Van Hijum en Buma houden een korte voordracht en het publiek kan daarop reageren of vragen stellen. Gemeentelijk kandidaat voor de Provinciale Staten verkiezingen, Marco van der Vegte is aanwezig voor de lokale touch. Daarna staat de muziek echter centraal in de Kaaihof.

De avond op 6 maart begint om 19.30 uur. Toegang gratis. Twaalf dagen later staan de provinciale verkiezingen op de agenda.

Gegevens

Datum:
vrijdag 6 maart 2015
Tijd:
19:30 - 22:00