Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van Gebed

vrijdag 5 juni 2015 -20:30 - zaterdag 6 juni 2015 -03:00

Wees wakker! En bid voor ons’ is de oproep van vervolgde christenen aan geloofsgenoten in Nederland. Christenen in Zwartewaterland nemen deze oproep letterlijk door 5 op 6 juni één nacht wakker te blijven en te bidden voor vervolgde christenen. In Genemuiden gebeurt dat in De Schakel. Inwoners zijn daar welkom van 20.30 tot 03.00 uur.

Christenen in Irak, Somalië en Noord-Korea hebben dagelijks te maken met angst, dreiging en geweld. Soms zijn ze moe van het strijden en ontbreekt het hen aan kracht om te bidden. Vervolgde christenen doen een beroep op christenen in Nederland hen niet te vergeten en voor hen te bidden. “We hebben gebed nodig om stand te kunnen houden”, zegt pastor Douglas uit Irak. Zijn kerk vangt 135 gezinnen op die vluchtten voor IS. “We ervaren veel pijn. Wanneer houdt ons lijden op? Moedig ons aan, bid voor ons.”

In Genemuiden en komen christenen bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden. Vorig jaar deden er veel mensen mee. “We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en van 5 op 6 juni deelnemen aan de Nacht van Gebed. Iedereen is van harte welkom”, geven de organisatoren aan. De nacht wordt georganiseerd door de plaatselijke kerken en vindt plaats in:

Niet alleen in Zwartewaterland blijven christenen een nacht wakker. Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed. Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Somalië, Noord-Korea, Syrië, Nigeria, Vietnam, Soedan, Indonesië, India, Turkmenistan, Bhutan en Colombia. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden. Tijdens de nacht is er een live-verbinding met twee vervolgde christenen.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl.

 

Gegevens

Begin:
vrijdag 5 juni 2015 -20:30
Einde:
zaterdag 6 juni 2015 -03:00