26 april 2024 t’ Olde Staduus

Kavak leidt Sportclub langs Ajax

Geplaatst op: 2 september 2017

Dat Omar Kavak ook dit seizoen weer een belangrijke speler is voor Sportclub Genemuiden bleek zaterdag al tijdens het openingsduel bij Ajax. Hij boog in de tweede helft in vijf minuten een 1-0 achterstand om naar een 1-2 voorsprong. Voor de 1-2 had hij een strafschop nodig.

Na een goede voorbereiding en een moeizame bekeroverwinning moest Genemuiden, met een volle supportersbus, naar de amateurs van Ajax. De eerste helft had Sportclub het moeilijk op De Toekomst. Ajax was feller en kreeg meer kansen. Bilal el Amrani zorgde voor de 1-0 en kreeg ook kansen op meer, maar Genemuiden haalde de rust met de 1-0.

Na rust kreeg Genemuiden steeds meer grip op de tegenstanders. Ook kwamen er kansen. Twintig voor tijd was het via Kavak raak en even later kon hij ook aanleggen voor de strafschop. Toen de Amsterdammers ook nog met tien man verder moesten, was de wedstrijd gespeeld.