Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste HBM-toernooi gaat voor spektakel

Geplaatst op: 29 september 2018

Op de zaterdagen 10 en 24 november vindt in verenigingsgebouw “de Rank” het eerste HBM-toernooi plaats.  Dit tweedaagse biljartevenement trekt toppers uit de hele regio naar Genemuiden.

Uiteraard zijn er ook een aantal coryfeeën van de plaatselijke vereniging HZW van de partij. Daaronder ook de sponsor van het toernooi, Henk Bruintjes. De vroegere robuuste verdediger van Sportclub heeft zich in de afgelopen jaren niet onverdienstelijk toegelegd op de biljartsport. Met zijn bedrijf HBM – specialist in de montage van leidingen t.b.v. vloerverwarming en koelsystemen – draagt hij de biljartclub een warm hart toe. Dit mondde uiteindelijk uit in de sponsoring van het eerste HBM-toernooi. Binnen de club wordt dit evenement overigens al het Toemel-toernooi genoemd.

De Genemuider biljartvereniging zit enorm in de lift. Waar bij de meeste landelijke clubs de vergrijzing toeslaat, is bij HZW een omgekeerd effect zichtbaar. Het ledental stijgt en de gemiddelde leeftijd van de spelers daalt.

Op donderdag – de vast clubavond – is het wekelijks volle bak.

Voorzitter Klaas van den Berg denkt dat de organisatie van het ludieke wereldkampioenschap telefoonboekbiljarten daar debet aan is. Dit toernooi dat in februari 2019 wederom in Genemuiden plaatsvindt, trekt veel jeugd naar “de Rank” en dat heeft een positief effect op de ontwikkeling van de club. Op 17 november speelt overigens een afvaardiging van de club een heuse interland in Gent (België) in het telefoonboekbiljarten.

En op 10 en 24 november is er dus het HBM-toernooi in Genemuiden. Publiek dat eens een kijkje bij de strijd op het groene laken wil nemen is van harte welkom.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500