Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenstraat en Genemuidengracht

Geplaatst op: 27 augustus 2014

GENEMUIDEN – Genemuiden staat bekend om het geestelijk leven, tapijt en voetbal. Voor een aantal Nederlandse gemeenten is dat voldoende om de Tapijtstad te vernoemen in de straten. In ieder geval Den Haag, Tilburg en Emmeloord kennen een Genemuidenstraat, Amersfoort heeft sinds kort een Genemuidengracht, zo blijkt uit een rondgang op internet.


Die Genemuidengracht maakt onderdeel uit van een nieuwbouwwijk, net zoals dat geldt voor de wijk Huibeven in Tilburg. In de zesde stad van Nederland kozen een tijd lang voor straten die vernoemd zijn naar Nederlandse gemeenten met minder dan 20.000 inwoners. Genemuiden komt sinds de jaren vijftig voor in het straatbeeld van Den Haag. De straat ligt in de wijk Morgenstond die in de jaren vijftig is gebouwd. De helft van de inwoners is van buitenlandse komaf. Vorig jaar kwam de Genemuidenstraat nog in het nieuws door een grote brand in een flat.
In Emmeloord ligt de Genemuidenstraat in wijk De Zuidert. Bij de aanleg van de Noordoostpolder was de gedachte dat Emmeloord 10.000 inwoners zou hebben, maar die inschatting werd stel bijgesteld. De Genemuidenstraat is een van de straten die nodig was om de nieuwe polderbewoners te huisvesten.
Wellicht heeft u nog voorbeelden van vernoemingen van Genemuiden? Wij horen het graag op redactie@genemuidenactueel.nl

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500