Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Philadelphia wil ook naar De Meente

Geplaatst op: 28 augustus 2014

GENEMUIDEN – Philadelphia Zorg wil ook werkzaamheden verrichten in De Meente en op andere plaatsen in Genemuiden. Dat meldde regiomanager Jan van Houten donderdagmiddag in ’t Olde Staduus. Daar werd gevierd dat de medewerkers van Philadelphia precies een jaar in het oude stadhuis van Genemuiden werken. Ook was daarbij de presentatie van het boekje ‘Bijzonder actief in het Kulturhus’.

Dat hoort bij een financiële bijdrage die de provincie leverde aan de samenwerking in ’t Olde Staduus. Overijssel wilde dan wel zien wat er allemaal gebeurt in Genemuiden. Een klein boekje vertelt dat verhaal. Koos mocht het overhandigen aan wethouder Knol, die blij is met het boek, niet alleen omdat hij graag leest. “Ik vind ’t Olde Staduus een mooi voorbeeld van een voorziening voor de hele samenleving. Bovendien is het belangrijk in verband met de ontwikkelingen in de zorg. Dagbesteding moet je naar je eigen gemeente halen en wat hier gebeurt spreekt me daarom zeer aan. Haal de schotten weg en zorg voor een win-win situatie. Dat is hier het geval”, aldus Knol.

De wethouder spreekt het idee ook aan dat Philadelphia nog meer voor Genemuiden wil betekenen. Als het aan de zorginstelling ligt zijn ze binnenkort  ook in De Meente te vinden en wordt het terras achter ’t Olde Staduus in gebruikgenomen. “Het gaat hier heel goed. Niet voor niets hebben we een wachtlijst van nieuwe cliënten die hier willen werken. Ook krijgen we veel aanvragen voor stages”, aldus regiomanager Van Houten.

De bijeenkomst was in de kelder van ’t Olde Staduus. Die heeft verrassend weinig schade ondervonden van de wateroverlast die het pand een paar keer trof. “Het is niet heel lang nat geweest, waardoor de vloer weinig schade heeft”, vertelt Laura Duitman, begeleider van Philadelphia. Daardoor kon vandaag ook de nieuwe keuken worden geopend. “Eigenlijk is die helemaal niet meer nieuw, maar de jongens en meiden wilden zo graag een opening van de keuken”, glimlacht Duitman.

En dus mogen Esther en Wim even later een lint doorknippen, waarna alle medewerkers het op een juichen zetten. Het was een mooie middag in ’t Olde Staduus.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500