Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fiets puzzeltocht in Zwartsluis/Hasselt voor Roemenië

Geplaatst op: 29 augustus 2014

Op zaterdag 6 september a.s. wordt er een fietspuzzeltocht georganiseerd. Er zijn twee startpunten.

Er is een startpunt in Zwartsluis, bij de GKV kerk aan de Zomerdijk. Het andere startpunt is bij de GKV kerk te Hasselt. Er kan gestart worden tussen 10 uur en 10:30 uur. Er is een leuke route uitgezet tussen beide startpunten. De route is ongeveer 20km lang. Onderweg moeten puzzels worden opgelost en zijn er een aantal activiteiten. Met de puzzels en activiteiten kunnen punten worden verdiend. Degene met de meeste punten ontvangt een leuke prijs. Deelname kost 3.50 euro per persoon. De opbrengst gaat naar het project van SHS (Stichting Help Straatkinderen).

De puzzeltocht wordt georganiseerd door de groep uit Hasselt en Zwartsluis. In oktober zullen beide groepen afreizen naar Roemenië om daar voor SHS aan de slag te gaan.

Bij een van de grootste steden van Roemenië leeft een groot aantal gezinnen op de vuilnisbelt , Pata Rât. Op de vuilnisbelt wordt vuil gesorteerd om inkomsten voor het gezin te verdienen. De meeste van de gezinnen wonen in huizen van blik en hout op de vuilnisbelt. SHS verzorgt jaarlijks een aantal projecten waarbij gezorgd wordt dat er een nieuwe woning wordt gebouwd voor de gezinnen, en er onderwijs gegeven kan worden aan de straatkinderen. De groepen uit Hasselt en Zwartsluis zullen daar 2 huizen gaan bouwen.

Bij start en einde van de puzzeltocht is ‘hapje en een drankje’ aanwezig, waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat. U kunt zich vooraf opgeven via email: fietspuzzeltocht@gmail.com

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500