Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lucas Boshove dinsdag overleden

Geplaatst op: 3 september 2014

HASSELT – Voormalig wethouder Lucas Boshove is dinsdagavond in het ziekenhuis in Zwolle overleden. Dat maakte zijn echtgenote bekend op een website waarover Boshove over zijn ziekte schreef. Boshove leed aan de ziekte van Hodgkin, onderging daarvoor eerder dit jaar een operatie en kwam in het Zwolse ziekenhuis terecht na complicaties.

Boshove is 59 jaar geworden. Hij was 1986 tot 1990 raadslid van de voormalige gemeente Hasselt en van 2001 tot april 2014 wethouder van de gemeente Zwartewaterland. In die laatste periode was hij onder meer een groot pleitbezorger voor Keet de Kolk in Genemuiden. Ondanks dat Boshove al jaren ziek was, werkte hij met bewonderenswaardige energie door en behield hij altijd zijn gevoel voor humor.

“Wij zijn diep geschokt door het overlijden van Lucas Boshove,” aldus burgemeester Bilder namens het college van burgemeester en wethouders. “Wij hebben Lucas leren kennen als een rustige, karakteristieke en intelligente man. Lucas was een betrokken wethouder voor onze gemeente, maar ook een collega met een warme persoonlijkheid. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de naaste familie. Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.”

In de hal van gemeentehuis in Hasselt is met ingang van donderdag 4 september gelegenheid om het condoleanceregister te tekenen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500