Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer bezoekers voor Tapijtmuseum

Geplaatst op: 8 september 2014

GENEMUIDEN – Het Tapijtmuseum ontvangt dit jaar meer bezoekers dan in 2013. Alleen in september komen er al zestien groepen naar het museum. Sommige met de bus, anderen met de boot van Rederij Timmerman. Het museum wijt de toename van het aantal bezoekers aan een betere invulling van de website, TIP Genemuiden en meer gericht adverteren. De in het gastenboek geschreven recensies zijn lovend: ‘wat een service, enthousiasme en deskundigheid bij de vrijwilligers, dat maak je niet vaak meer mee!”

Het museum krijgt regelmatig vragen van bezoekers of via email over (oude) vloerbedekking. Zo kwam er de vraag van een onderzoeker of er op een oude tekening van een houten brug een misschien een biezenmatconstructie op het loopgedeelte te zien was.

Dit leek de deskundigen van het Tapijtmuseum zeer onwaarschijnlijk gezien de kwetsbaarheid van biezenmatten toegepast buiten, op een zwaar (met klompen) belopen brug. Dit is de vrager medegedeeld.

Nu is er de  vraag van het museum Willet Holshuysen in  Amsterdam  (een nog volledig ingericht grachtenhuis), welke vloerbedekking het best past in dit17e eeuwse pand. Met behulp van de kennis van de vrijwilligers komt ook op deze vraag een antwoord.

Op de foto: Biezen (rol)matten van het Tapijtmuseum in het filmhuis van Michiel de Ruyter in Zierikzee. Hier zijn filmopnamen gemaakt voor de film over het leven van deze zeeheld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500