Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe werkwijze Stichting 2e/3e Wereldprojecten Gemeente Zwartewaterland

Geplaatst op: 8 september 2014

2e3ewereldprojectHASSELT – In overleg met het College van Burgemeester en Wethouders heeft de Stichting 2e/3e Wereldprojecten in de Gemeente Zwartewaterland voor een nieuwe aanpak gekozen. Vanaf nu is het mogelijk een project in te dienen voor een periode van vier maanden. De eerste periode is van september 2014 tot en met december 2014. Er is nog ruimte voor nieuwe initiatieven.

Sinds 1994 zetten veel burgers en organisaties In de gemeente Zwartewaterland zich succesvol in voor projecten in 2e en 3e wereldlanden. Met de opbrengsten kan in de primaire levensbehoeften worden voorzien en kunnen de leefomstandigheden en voorzieningen sterk worden verbeterd. Het draagvlak voor deze projecten is in de gemeente erg groot. Het werd echter steeds moeilijker om voor één project voor de periode van een jaar acties te organiseren en deel te nemen aan diverse activiteiten.

 

Vanaf heden kunnen projecten worden ingediend voor een periode van vier maanden. Per jaar kunnen maximaal drie projecten worden uitgevoerd. De gemeente Zwartewaterland draagt in de nieuwe werkwijze ook weer haar steentje bij en stelt per project € 2.500,00 beschikbaar. Ook projecten die al eerder als 2e/3de wereldproject zijn aangemerkt kunnen deelnemen. Het moet daarbij wel gaan om een aantoonbaar concrete behoefte in schrijnende omstandigheden. Voor meer informatie en alle voorwaarden verwijst de Stichting naar haar website www.2e3ewereldprojecten.nl.

 

Aanvragen voor een project kunnen vanaf nu worden ingediend bij het bestuur van de Stichting 2e/3e Wereldprojecten Gemeente Zwartewaterland. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500