Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen duiven maar vis bij PV De Snelvliegers

Geplaatst op: 8 september 2014


snelvliegers

Ook in de duivensport geldt dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Het vlieg seizoen 2014 nadert het einde en dat gaat de laatste weken zeer moeizaam.

Vrijdag avond 5 september werden de duiven ingezet voor een wedvlucht van ongeveer 257 kilometer vanuit Frankrijk. Echter waren de weergoden de duiven niet gunstig gezind en zag de lossingscommissie geen kans om de duiven te lossen.

Na veel kilometers gereden te hebben werd helaas besloten om de duiven terug te brengen naar het centrale verzamelpunt in Wezep. Voor velen een teleurstelling want elke duiven liefhebber is de hele week druk om z’n duiven goed te verzorgen en dan wil men op zaterdag ook graag een wedvlucht hebben.

 

Gelukkig was er wel een lekker gebakken scholletje te verorberen in het lokaal aan de Hasselterdijk. Het is al een aantal jaren de gewoonte om aan het einde van het duivenseizoen samen een visje te eten. Karst de Lange had de bakpan weer “uit het vet” gehaald en zo was er toch nog een goedmaker “om de vingers bij af te likken”.

 

Zaterdag 13 september zullen de laatste twee wedvluchten plaatsvinden en daarna kunnen alle eindstanden worden opgemaakt en kan het winterseizoen beginnen.

 

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500