Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rommelmarkt weer groot succes

Geplaatst op: 14 september 2014

GENEMUIDEN – (door Lytsa Post) Het is zaterdagmiddag nog geen één uur wanneer de eerste koopjesjagers al voor de hekken rondom het Havenplein staan te dringen. Als altijd trekt de jaarlijkse rommelmarkt  veel mensen van binnen en vooral buiten Genemuiden. Het aanbod is dan ook enorm: computerschermen, radio’s, lampenkappen, stoffen, kleding, kinderstoelen, opklapbedden, tassen, meubilair, wipstoeltjes, speelgoed, boeken, woonaccessoires en nog veel meer.

Enkele koopjesjagers lopen voor de opening stiekem het plein op om het aanbod alvast te bekijken. Wanneer de hekken om precies half twee open gaan rennen ze naar de kramen om dat ene prachtige houten tafeltje, mooie tas of zo goed als nieuwe buggy te bemachtigen. “Je hebt wel ellebogen nodig wil je met wat leuks naar huis gaan”, aldus een verongelijkte Hasselter verwijzend naar het gedrang en geduw voor de kramen.

De vijfenveertig vrijwilligers zijn van te voren goed geïnstrueerd om de spullen voor een ‘goede prijs’ te verkopen. Toch kun je met een euro of tien in de portemonnee heel wat meenemen van de grote rommelmarkt: de gezelschapsspelletjes gaan voor twee euro van de hand, terwijl geborduurde schilderijtjes voor vier euro een nieuwe eigenaar krijgen. Een houten tuinbank verdwijnt voor 7,50 euro in de auto van een man uit Oldebroek. Hij komt hier ieder jaar ‘gewoon even rondneuzen’. “Met de zon op je bol is het helemaal geen straf om hier rond te lopen”. En gaat dus ook dit jaar weer niet met lege handen naar huis.

Dat is precies de bedoeling, volgens organisator Joop Bakker. “Weg met het spul en hopelijk een mooie opbrengst voor het goede doel.” Welke is nog niet bekend, wel kunnen culturele projecten in Genemuiden rekenen op een steuntje in de rug. De organisatie hoopt zeven- à achtduizend euro op te halen, volgende week wordt de precieze opbrengst bekend gemaakt. Bakker: “De tijden dat we tienduizend euro ophaalden zijn voorbij, maar ik hoop dat he zowel qua opbrengst als volontairs vanaf nu weer aantrekt.” Achter de kramen stonden dit jaar vijfenveertig vrijwilligers, normaal zijn dat er zestig. “Maar wel veel heel veel jongeren die helpen, dat is mooi. De rommelmarkt zal nog vaak gehouden worden in Genemuiden.”

De laatste hebbedingen gaan mee in de vuilniszakken (voor 6 euro) van de bezoekers die om vier uur nog rondstruinen op het Havenplein. Morgen is niets meer te zien van de ‘grootste rommelmarkt van de regio’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500