Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Focus treedt op in Kampen

Geplaatst op: 16 september 2014

KAMPEN – De bekende progrock-band Focus speelt op 27 september in ‘t Ukien te Kampen. De groep, met onder andere fluit- en organist Thijs van Leer in de gelederen, geniet sinds de jaren 70 faam als een ware live-sensatie. De nummers ‘Hocus Pocus, ‘House of The King’ en ‘Sylvia’ zorgden ervoor dat de band destijds internationaal doorbrak, en nog steeds is de band een graag geziene gast op podia op binnen- en buitenland. De show in ‘t Ukien is een van de weinige shows die de band voorlopig in Nederland geeft.
Het laatste eind 2012 uitgebrachte wapenfeit van de band is de cd ‘Focus X’. Het album, voorzien van een ontwerp van kunstenaar Roger Dean (o.a. bekend van zijn werk voor Yes), is in een topbezetting tot stand gekomen. Uiteraard is oprichter en muzikaal genie Thijs van Leer op Hammond orgel en dwarsfluit van de partij. Maar ook oudgediende Pierre van der Linden, de virtuoze drummer die zo mede-bepalend was en nog steeds is voor het geluid van Focus. Hij vormt de ritmesectie samen met bassist Bobby Jacobs, telg uit de beroemde jazzfamilie. Gitarist Menno Gootjes, die zich zowel met grote ingetogenheid en subtiliteit laat gelden als ook meedogenloos en smerig kan rocken, maakt de huidige bezetting compleet.

De band is nog steeds actueel, wat wel blijkt uit het feit dat de muziek maar blijft opduiken in films, reclame’s en televisie-series. Zelfs grote merken zoals Nike zijn fan van de muziek en gebruikte het nummer Hocus Pocus voor hun reclames tijdens het WK voetbal in 2010.

Focus speelt een avondvullend programma, de zaal gaat om 20:30 open. Kaarten zijn te koop aan de deur voor 12,50. Bij Blue Music en De Fantast zijn de kaarten in de voorverkoop voor 10 euro.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500