Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen grotere fietsstalling bij bushalte

Geplaatst op: 18 september 2014

GENEMUIDEN – Dat de gemeente de fietsenoverlast bij de bushalte bij d’ Overtoom aanpakt, betekent niet dat er een grote fietsenstalling komt. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Dick Visserman. Gisteren maakte de gemeente op de gemeentepagina in De Stadskoerier de maatregelen bekend. Genemuiden Actueel kreeg vervolgens vragen of dit betekent dat de stalling groter wordt. Nee dus. Volgens Visserman is daarvoor ter plekke ook weinig ruimte.

De gemeente gaat in eerste instantie posters gebruiken om het gedrag van fietsers die op de bus stappen te verbeteren. Die plaatsen hun rijwiel nu vaak op de stoep, zodat wandelaars er met moeite langs kunnen. “Als dat binnen twee weken niet helpt, halen we weer net zoals vorig jaar de fietsen weg. De eigenaren kunnen die dan tegen betaling bij de gemeentewerf ophalen”, aldus Visserman.

Vorig jaar moest de gemeente ook al tot die maatregel overgaan. “Je hebt nu weer een nieuwe groep jongeren die met de bus naar school gaan. Daarom wijzen wij ze nu weer even op de regels”, zegt de wethouder. Hij is ook in gesprek met IJsselheem over een andere indeling van de fietsenstallingen. Ook daar is nu regelmatig overlast.

Beheerder Eddy Beens van d’ Overtoom heeft ook een oplossing, zo laat hij weten. “Met een duidelijke verwijzing naar de fietsplekken bij ‘d  Overtoom los je het hele probleem op. Scholieren moeten dan 1 minuut eerder hun bed uit en voorkomen daarmee dat hun fiets worden meegenomen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500