Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Regiobank naar centrum Genemuiden

Geplaatst op: 18 september 2014

GENEMUIDEN – Boudesteyn & Partners en Regiobank verhuizen naar de Westerkaai. Regiobank vestigt zich straks in het voormalige pand van Expert, Boudesteyn & Partners trekt in de Westerkaai 78. Dat meldt projectontwikkelaar Koraal Vastgoed donderdag. Volgens het bedrijf is de locatie een ‘uitgelezen kans voor een herontwikkeling’. Ook krijgt de locatie nog een woonfunctie.

Boudesteyn & Partners is sinds jaren een gerenommeerde speler op het gebied van financiële dienstverlening in Genemuiden en omstreken.

Door de flinke herstructureringen in de bancaire sector trekken de grotere banken zich terug uit de kleinere kernen. Zo niet voor de Regio bank, Boudesteyn & Partners en Koraal Vastgoed die hierin ook weer kansen zagen. Vanaf midden 2015 zal er weer een volwaardige bank zijn in het centrum van Genemuiden. Van oudsher is Regiobank een Nederlandse bank, zonder buitenlandse belangen, en het is een verrijking voor de Genemuider samenleving dat juist deze bank zich in het centrum van Genemuiden wil huisvesten.

Volgens Rien Heutink van Koraal Vastgoed is dit een  gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl. Koraal Vastgoed heeft al een aantal panden in het centrum van Genemuiden met succes gerevitaliseerd en ziet dit als de volgende uitdaging. Binnenkort zal het huidige centrum van Genemuiden via het zogenoemde Centrumplan een belangrijke gedaantewisseling ondergaan. Het bestaande Boni gebouw zal worden ingevuld met een landelijk bekende publiekstrekker en lokaal sterke ondernemingen. Zij zullen hun intrek nemen in het Boni pand. De Regiobank vormt hierop een prima aanvulling.

De komende periode zal de samenwerking tussen Boudesteyn & Partners en Koraal Vastgoed verder worden gecontinueerd en zullen de plannen nader worden uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de ingang van de Regiobank aan de voorzijde van de voormalige winkel komt. Boven het pand zullen een aantal betaalbare en duurzame appartementen met volledige woonfunctie worden gerealiseerd.

Aannemingsbedrijf K.K. Heutink BV te Genemuiden zal de gehele bouwkundige uitvoering gaan realiseren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500