Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geheim lang huwelijk? Geven en nemen

Geplaatst op: 18 september 2014

GENEMUIDEN – Jan van Dijk en Jo van Groesen vieren vandaag dat ze vijftig jaar geleden getrouwd zijn. “Ja, we waren er vroeg bij”, lacht Jan als hij vertelt dat Jo 70 jaar is, en hij 71. En het klassieke ‘geven en nemen’ geeft de dochter van Jan en Jo als reden voor het lange huwelijk. “Elk huwelijk heeft immers ups en downs, maar we hebben het goed”, zegt Jan.

Jan is Nederlands Hervormd en Jo Rooms-Katholiek opgevoed. “Ze zeggen weleens ‘twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen’. Maar ik geloof daar geen klap van.” Het echtpaar kreeg drie zonen en een dochter. “En wat voor een dochter”, roept Jan. Inmiddels hebben ze ook acht kleinkinderen en een achterkleinkind.

Jo werd geboren in Rotterdam, maar verhuisde later naar Kampen. Jan is een geboren en getogen ‘Gællemuniger’. Tijdens een optreden van Ria Valk in de Stadsgehoorzaal daar ontmoetten de twee elkaar. Ze vestigden zich in Genemuiden. Jan werkt, ondanks zijn leeftijd, nog elke dag als betonvlechter bij bouwbedrijf Kroes van de Kamperzeedijk. Wel werkt hij dan halve dagen. “Ik werk er nu 36 jaar. Ze zeggen dat ik bij het inventaris hoor.” Jo vult aan: “Jan is niet iemand om achter de geraniums te zitten. Hij is altijd in de weer.”

Beide echtelieden zijn lid van de Sjoelclub. “Ik wilde eerst niet mee”, zegt Jo. “Maar ik ben een jaar nadat Jan lid werd meegegaan, en ik vind het erg leuk en gezellig.”Burgemeester Bilder feliciteerde het echtpaar vanmorgen met hun gouden huwelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500