Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zestigste Kinderboekenweek in oktober

Geplaatst op: 22 september 2014

De 60ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 1 tot en met zondag 12 oktober 2013. De 60ste editie, dat betekent dit keer maar liefst 60 hoeraatjes voor de Kinderboekenweek en daarom is dit jaar het thema ‘Feest!’. Want er wordt flink gefeest in kinderboeken: verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest, schoolfeestjes enzovoort. Pippi Langkous maakt van iedere dag een feest en ook in de boeken van Toon Tellegen wordt flink gevierd.

Maar niet ieder feest verloopt even makkelijk of feestelijk. Denk aan Caro in Verboden voor mij van Maren Stoffels, Bram Botermans in Het leven van een Loser. Zwaar de klos! of aan de 111e verjaardag van Agaat in de Zuurtjes van Jaap Robben en Benjamin Leroy. Niet voor niets luidt het spreekwoord: het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Tijdens de Kinderboekenweek 2014 gaan we dat juist met zijn allen doen!

 

Kinderboekenweekgeschenk

Harm de Jonge schrijft het Kinderboekenweekgeschenk van 2014, ‘Zestig spiegels’, prachtig sprookjesachtig verhaal over een jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar spreekt en dan een spreekbeurt op school moet houden. Dit geschenk krijgt iedereen die voor minstens € 10,00 aan kinderboeken koopt bij de boekhandel tijdens de Kinderboekenweek. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is komend jaar van de hand van Marit Törnqvis, ‘Fabians feest’. Dit boek is tijdens de Kinderboekenweek voor een feestelijke prijs van € 6,95 verkrijgbaar bij de boekhandels en er is ook een feestelijke app bij dit prentenboek. In de Bibliotheek is de Voorleesgids en de Kinderboekenkrant verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt!).

 

Kinderboekenweek in Zwartewaterland

De bibliotheken in Zwartewaterland besteden zoals gebruikelijk veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Kinderen kunnen meedoen aan de versier-jezelf-app (zie daarvoor de website van de Bibliotheek Zwartewaterland tijdens de Kinderboekenweek) en kinderen kunnen naar het Kinderboekenbal!

Woensdag 1 oktober 2014 is er het eerste Kinderboekenbal in Zwartewaterland. Lekker swingen met een DJ met Spinbox, meedoen aan een streetdance dansworkshop door Christy en natuurlijk een ontmoeting met een echte kinderboekenschrijfster, namelijk Nanda Roep, meedoen aan de Wall of Selfies, eigen plaza patatta frite zakjes knutselen (en daar moet dan natuurlijk ook wat lekkers in!) en dat allemaal voor maar €2,50! Voor schoolklassen en voor kinderpartijtjes geldt een aantrekkelijke korting (vraag er naar bij de Bibliotheek.

Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Zwartewaterland en bij The Readshop Express in Genemuiden.

 

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500