Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dorcaswinkel naar Genemuiden

Geplaatst op: 25 september 2014

GENEMUIDEN – Naast de nieuwe kringloop van Anneke en Jan van Dijk krijgt Genemuiden nog een zaak in tweedehands spullen. Binnenkort gaat een zogenoemde Dorcaswinkel open op het industrieterrein. Die komt in een van de loodsen van Matras Direct aan de Schering. Volgens Frans Koedijk is de winkel voor mensen met een kleine beurs en gaat de opbrengst naar het goede doel.

In een Dorcaswinkel worden tweedehands goederen verkocht die niet geschikt zijn voor de hulpverlening in het buitenland, zoals onder andere boeken, speelgoed, spellen, serviesgoed, meubelen. Met de opbrengst ondersteunt Dorcas 170 hulpprojecten in 17 landen in Oost-Europa en Afrika.

Het idee voor een Dorcaswinkel in Genemuiden ontstond vorig jaar al bij de vrijwilligers. “We zijn toen al gaan zoeken naar een locatie. Omdat we met twee andere nieuwe winkels bezig waren, heeft die zoektocht even stilgelegen. Nu hebben we een geschikte locatie en gaan we aan de slag. Het industrieterrein is voor ons een perfecte plek. In een centrum kamp je al gauw met parkeerproblemen.”

Meer over de nieuwe Dorcaswinkel in De Stadskoerier van deze week.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500