Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fytac toe aan de uitbreiding

Geplaatst op: 28 september 2014

GENEMUIDEN – “Hard nodig…”, zegt Jan Heutink van Fytac als hij door het voormalige bankgebouw van ABN AMRO loopt. Bouwvakkers zijn druk bezig om de benedenverdieping te verbouwen voor het bedrijf. “We zijn al twee jaar uit ons jasje gegroeid. Met de benedenverdieping zetten we met ons bedrijf weer een hele belangrijk stap”, zegt Heutink. Hij verwacht dat de klus in november gereed is, daarna wordt ook de bovenverdieping aangepakt.

Met Fytac is het de laatste jaren hard gegaan. Het bedrijf heeft naast Genemuiden ook twee vestigingen op Urk en zit ook in Kampen en Hasselt. In het vernieuwde pand in Genemuiden komen daarvoor straks alle telefoontjes binnen. Verder krijgt Fytac meer behandelruimtes, een grotere oefenzaal en komen er nieuwe specialismen bij, zoals logopedie en kinderfysiotherapie. “De gezondheidszorg is enorm in beweging en met deze locatie kunnen we daar nu goed op inspelen. Midden in de samenleving. Dat is ook het mooie van dit pand: mensen kunnen dichtbij parkeren, we hebben straks voldoende ruimte en ik vind het nog een mooi gebouw ook.”

Het duurde even voordat Heutink de benedenverdieping erbij kon nemen. “We waren twee jaar terug op zoek naar een nieuwe locatie. Dat vertelde ik de accountmanager van de ABN AMRO. ‘Het zal toch niet zo zijn dat wij vertrekken en drie maanden later de bank vertrekt…’, zei ik nog tegen hem. Een dag later belde hij me op of hij samen met de directeur langs kon komen. Bleek dat hij twee uur na ons gesprek had gehoord dat de bank inderdaad zou vertrekken…”

Procedures duren lang en dus is Fytac nu pas bezig met het inrichten van de benedenverdieping. “Ja, ik haal straks opgelucht adem als de opening daar is. We zijn echt met een mega-ingreep bezig. Maar voor klanten wordt het er alleen maar beter op”, aldus Heutink, die zich verregaand heeft gespecialiseerd. Dat past volgens hem bij de moderne zorg. “Vroeger ging je naar de huisarts en stelde je verder geen vragen. Die wist immers alles. Nu zie je veel meer specialisatie. Wij zijn al vroeg op die ontwikkeling ingesprongen.”

Fytac is bijvoorbeeld betrokken bij een pilotproject van de Isala Klinieken. De orthopeed van het ziekenhuis komt tegenwoordig naar Genemuiden. “Vroeger werd je geopereerd en moest je daarna steeds terug naar het ziekenhuis. Nu komt de arts naar Genemuiden toe. Dat werkt veel efficiënter en de kwaliteit van de zorg wordt beter. Als je veertig keer in de week een knie behandelt weet je meer dan dat je dat maar vier keer doet. De ervaringen van dit project zijn tot dusver heel goed. Voorlopig gaat het om knie en heup, maar de mogelijkheden op dit gebied zijn natuurlijk legio.”

Fytac zit inmiddels negen jaar in het bankgebouw. ABN Amro trok daar zelf pas in 2003 in en al snel daarna stond de hele bovenverdieping leeg. Vorig jaar kondigde de bank het vertrek uit Genemuiden aan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500