Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzondere winter in Theeschenkerij

Geplaatst op: 1 oktober 2014

SINT JANSKLOOSTER – Theeschenkerij De Wieden heeft een uitstekend zomerseizoen gedraaid. Naast toeristen en regiobewoners ontdekte uitbater Hemmo Kuipers dat zijn zaak ook interessant is voor de zakelijke doelgroep. “Vanuit heel Nederland ontvangen we bedrijven en organisaties die hier komen vergaderen en lunchen of dineren”, aldus Kuipers. Met een bijzonder programma gaat hij ook voor een drukke winter.Theeschenkerij De Wieden heeft nu drie jaren achter de rug op het terrein van het Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. De afgelopen periode is veruit de drukste uit het bestaan. Naamsbekendheid is daarvan niet de enige oorzaak. “Natuurmonumenten heeft De Holken verbouwd tot een uitstekende vergaderlocatie. De combinatie met de Theeschenkerij en de prachtige natuur is daarbij ideaal. Ook de opening van de watertoren en het grotere succes van de EcoWaterliner zijn belangrijk voor ons”, zegt Kuipers.

Maar hij merkt daarnaast dat zijn eigen etablissement aanslaat. “De gerechten van onze kok Henri Musch vallen zeer in de smaak. Mensen die ons toevallig ontdekken, reserveren vervolgens regelmatig voor een lunch of diner. Onze keuze voor veel streekgerechten werkt”, aldus Kuipers. Tot en met december richt  hij zich daarom nog meer op lunch en diner. Op zondagen in oktober en november is er een A Lazy Sunday Afternoon met huisgemaakte lekkernijen en op alle zaterdagen vanaf 4 oktober is er een lekkere brunch en uitgebreid diner mogelijk. “Maar wel alleen op reservering en met een minimale deelname van acht personen. Op andere dagen zijn groepen en bedrijven ook welkom. Zeker voor bedrijven is dat interessant. Wij verwachten bijvoorbeeld veel eindejaarsbijeenkomsten.”

Met een bijzonder en gevarieerd programma biedt Kuipers voor elk wat wils dit najaar. Ditty van den Berg geeft op 19 oktober, 26 november en 21 december bijvoorbeeld een workshop mantra zingen. De kookworkshopdagen in november en december en speculaasdagen rond Sinterklaas gaat de culinaire liefhebbers trekken. Opvallend is ook een lampionnenparty op 11 november. “Veel mensen kennen de lampionnentocht nog uit hun jeugd. Die organiseren wij op het Vlonderpad met aansluitend een diner. Dat  wordt vast zeer sfeervol. Uiteraard zijn ook kinderen welkom”, aldus Kuipers.

Kijk voor het complete programma op www.theeschenkerijdewieden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500