28 maart 2024 t’ Olde Staduus

Chouffies pakken geen punten

Geplaatst op: 5 oktober 2014

GENEMUIDEN – De chouffies van Red Garnaal, Dickie Rick en Grote Bril Chouffe hebben het lastig in de reserve 1e klasse. Op de complete offday van vorige week tegen Meppel na word de ploeg nergens weg gespeeld maar veelvuldig lijken de longen van de meeste kabouters het na 70 minuten te begeven, raar is het dus ook niet dat het meeste verlies in de laatste minuten word geleden. Zo ook afgelopen zaterdag waar de ploeg op bezoek ging in Emmeloord bij Flevo Boys 3.

Voor de zoveelste keer waren de kabouters niet compleet deze week, externe krachten deze week waren Arjan de Kunie en Poco Loco. Daarnaast koos de TC ook weer voor een debutant, het was Tijmen Brouwert die het groen witte tricot van de chouffies voor het eerst om de schouders droeg. En waar debutanten normaalliter de vlag hanteren bij de chouffies mocht Brouwert maar zo in de basis beginnen van Red Garnaal.

De wedstrijd begon goed voor de chouffies, al na 2 minuten kon er gejuicht worden. Het was Tomassie die na goed doorzetten van Willie het netje deed laten bollen. Hop, op rozen, lekker hangen en de spitsen in stelling brengen om zo de stand te verdubbelen in eerste instantie. De polderbewoners moesten nu komen, maar dit resulteerde eigenlijk niet in echte kansen. Ook aan de andere kant kreeg geallemuun ook niet echte grote kansen, zo zaten de toeschouwers voornamelijk naar een schouwspel te kijken op het middenveld. Toch werd het voor rust nog gelijk, een vrije bal wat helemaal geen vrije bal was (maar dat laten we maar in de midden) word in eerste instantie goed gekeerd door doelman Lompinho maar de rebound werd toch binnen getikt door een speler van de polderbewoners. 1-1 rustsstand.

Tweede helft werd er een storm van de Emmeloorders verwacht, echter deze bleef uit. De verdediging onder leiding van een prima debuterende Brouwer en Wilum hielden vrij gemakkelijk stand. Het was wachten op het moment dat de bal voorin lekker zou vallen, en dat gebeurde ook, het was wederom Tomassie die afdrukte na een heerlijke aanval. Vasthouden zou je zeggen, en dat leek ook goed te komen. Tot 20 minuten voor tijd, een vrije bal voor de Boys, aanvoerder drukt af, bal lijkt houdbaar maar toch verdwijnt de bal in het net. Foutje doelman Erdsieck, helaas, kan iedereen gebeuren, we zijn allemaal mensen toch? Neemt niet weg dat dit foutje wel op een lullig moment kwam. De chouffies wouden toch eens de eerste driepunter noteren en gingen vol op zoek naar de winst, dit gaf Flevo Boys veel ruimtes, maar veel gebeurde er niet mee. Tot een val partij in de 16, strafschop, raak, 3-2 en weer achter de feiten aan lopen. Helaas werd dit ook de eindstand.

Bovenstaand geeft weer dat dit een normale wedstrijd was, echter is dit jammerlijk totaal niet het geval. De wedstrijd werd ontsierd door een tweetal incidenten. Als je als grensrechter je het in de bol gaat halen om je linksback maar een hulpje te bieden kun je er op wachten dat het ontploft zowel in als rond het veld. Een volslagen idiote actie welke absoluut niet past in het motto van de chouffies. Tweede incident vond plaats een minuut voor tijd, een speler van Flevo Boys schreeuwde iets naar van Lente (gerelateerd aan een ziekte) en deze ging verhaal halen. Echter gebeurde dit op een volstrekt normale manier, maar schijnbaar vonden weer een aantal supporters/technische staf? Het nodig om zich hier mee te bemoeien. Jammer, beide situaties een enorm smet op de wedstrijd,

Volgende week spelen de Chouffies thuis tegen Staphorst op Camp Weteros. Gezien de stand kun je nu al praten van een 6-punten wedstrijd, lukt het de strijders nu wel om drie punten aan het totaal toe te voegen?